Sport

VELIKI GUBITAK Preminuo Dragan Pantelić, jedan od najboljih golmana Jugoslavije

Dan nakon vijesti da se stanje legendarnog Dragana Pantelića pogoršalo, stigla je i nova, ona najgora, da je preminuo srpski golman.

VELIKI GUBITAK Preminuo Dragan Pantelić, jedan od najboljih golmana Jugoslavije
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS

Prema informacijama “Kurira” Pantelić je preminuo jutros od posljedica infekcije korona virusom u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

Jedan od najboljih golmana u istoriji jugoslovenskog fudbala je bio hospitalizovan, a u utorak i priključen na respirator, mada bitku za život nije uspio da dobije.

Dragan Pantelić je golmansku karijeru počeo u Lešnici, potom igrao za Grafičar, a proslavio se u dresu niškog Radničkog. Potom je branio gol Bordoa, a i Timoka, dok je bio i standardni reprezentativac Jugoslavije.

Bio je i predsjednik FK Radnički, a radio je i kao instruktor u FS Srbije za rad sa golmanima.

Mada je bio golman, deceniju proveo pred mrežom Radničkog iz Niša, pamti se Pantelić po golovima koje je postigao – čak 29. Bio je strijelac jednog od najčuvenijih golova ovih prostora, kada je iz svog šesnaesterca savladao Envera Marića, čuvara mreže Veleža.

Nakon deset godina na “Čairu” prešao je u Bordo gde je odigrao dvije sezone i vratio se u domovinu, u Timok. Tamo je proveo jednu sezonu, pa prešao u svoj Radnički, a u Prvoj ligi Jugoslavije zabilježio je više od 250 utakmica.

Za nacionalni tim Jugoslavije upisao je 19 mečeva i postigao dva gola, dok je četiri puta igrao u raznim selekcijama Evrope i svijeta.

Prihvati notifikacije