Hronika

VELIKA ZAPLIJENA NA GRANICI! Policija u kolima pronašla arsenal oružja i rezani duvan

Carinici su u saradnji sa policijom 18. oktobra 2019. godine na ulazu graničnog prelaza Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja oružja i rezanog duvana sakrivenih u jednom automobilu.

VELIKA ZAPLIJENA NA GRANICI! Policija u kolima pronašla arsenal oružja i rezani duvan
Foto: RAS Srbija

Slučaj je otkriven tokom večeri kada je na red za pregled došla ”'mazda 6” austrijskih registarskih oznaka, kojom je upravljao austrijski državljanin.

Vozač je rekao da nema ništa da prijavi, ali je detaljnim pregledom vozila u kojem su učestvovali carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, ali i vodiči službenih carinskih pasa, zajedno sa službenicima granične policije, utvrđeno da se na zadnjem sjedištu i u prtljažniku nalaz arsenal oružja.

U dve originalne torbe za transport pušaka bile su 4 vazdušne puške različitih proizvođača kalibra 4,5 mm, dva mača, koplje, nož, štit, replika puške kremenjače, kutija sa 500 metaka kalibra 4,5 mm za vazdušno oružje, pet baklji, kao i 27 originalnih kutija rezanog duvana ukupne težine 3.630 grama.

Vozač koji je u svom automobilu prevozio ovaj nedozvoljeni tovar predat je zajedno sa svom otkrivenom robom u dalju nadležnost policije koja će protiv njega pokrenuti krivični postupak.