Društvo

VELIKI TRENUTAK U BORBI PROTIV KORONE Dr Kisić: Želim da pokažem ličnim primjerom KOLIKO JE VAKCINA VAŽNA

Frajzerova vakcina je stigla u Srbiju, a danas je konačno došao i taj dan kada će prvi građani biti vakcinisani. Planirano je da najprije Fajzerovu vakcinu prime najugroženiji, odnosno korisnici staračkih domova.

VELIKI TRENUTAK U BORBI PROTIV KORONE Dr Kisić: Želim da pokažem ličnim primjerom KOLIKO JE VAKCINA VAŽNA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Pored njih, vakcinu će među prvima primiti i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, kao i epidemiolog dr Predrag Kon.

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je jutros za RTS da je izuzetno ponosna što je Srbija uspjela da među prvima nabavi vakcinu i da prije svega želi da pokaže ličnim primjerom koliko je to važno, prenosi Blic.

– Postoji koordinaciono tijelo koje se bavi ovim pitanjem i na osnovu raspoloživih količina i rizika u okviru populacije radi se plan imunizacije. Najugroženija je starija populacija – rekla je ministarka.

Darija Kisić Tepavčević kaže da smo upoznati sa svim aspektima vakcine, a da su zdrastveni radnici koji će davati vakcinu prošli i obuku za to.

– Vakcina treba i može da bude svjetlo na kraju ovog dugačkog tunela – rekla je ministarka Kisić Tepavčević za RTS.

Prvi građani Srbije danas u 11 časova primiće “Fajzerovu” vakcinu.

Vakcine su, kako je rekao juče predsjednik Vučić, nabavljene bilateralno, samostalno, i Srbija je vjerovatno jedina zemlja van EU, u ovom dijelu, koja je uspjela nešto vakcina da nabavi.

– Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovječanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorjenjene – istakao je Vučić.