Biznis

Veliki uspjeh domaćih kompanija: Prvi put na sajmu prehrambene industrije u Parizu

U Parizu je danas otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije - SIAL 2022, na kojem se prvi put predstavljaju i kompanije iz BiH, među kojima i "Mladegs-pak" iz Prnjavora.

Zastave BiH i EU
FOTO: JENNIFER JACQUEMART/EU COMISSION

Predstavljanje kompanija iz BiH na ovom sajmu, na kojem učestvuju izlagači iz više od 200 zemalja, organizovala je i finansijski podržala Spoljnotrgovinska komora BiH, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), saopšteno je iz ove komore.

U paviljonu Spoljnotrgovinske komore BiH izlaže sedam proizvođača iz BiH iz prehrambene industrije – “As Holding” Sarajevo, “Kolmiks” Velika Kladuša, “Mladegs-Pak” Prnjavor, “Jami” Sarajevo, “Delta trejd” Zenica, “Halilović” Ilijaš i “Mljekara” Livno.

Izlagači iz BiH se predstavljaju na zajedničkom štandu, kojeg su već tokom prvog dana sajma posjetili predstavnici privrednih komora drugih zemalja, kao i mnogobrojni posjetioci, izlagači i potencijalni poslovni partneri.

Spoljnotrgovinska komora BiH je preduzela opsežne aktivnosti za pozivanje potencijalnih partnera i kupaca sa izlagačima iz BiH, pripremljen je i e-katalog izlagača, a dogovoreno je i održavanje mnogobrojnih sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, dodaje se u saopštenju.

Sajam SIAL 2022 se održava do 19. oktobra, a biće organizovani i mnogobrojni forumi i konferencije, te prezentacije trendova i inovativnih rješenja iz oblasti prehrambene industrije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu