Društvo

VELIKO NEVRIJEME Cijela ulica pod vodom, bujica nosi automobile, a kiša i dalje pljušti (VIDEO)

U naselju Čerević, nadomak Novog Sada, zbog jake i obilne kiše je poplavljena cijela ulica.

VELIKO NEVRIJEME Cijela ulica pod vodom, bujica nosi automobile, a kiša i dalje pljušti (VIDEO)
FOTO: 192_RS/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici 192.rs se vidi da je količina vode koja je pala tolika da automobili ne mogu da se kreću.

Jedan automobil je ostao i zaglavljen u vodi.

Bujica vode ide niz ulicu, a kiša i dalje pada.

Jako nevrijeme pogodilo je prethodnih dana više gradova u Srbiji, a prema najavi Republičkiog hidrometeorološkog zavoda, takvo vrijeme će se nastaviti do 2. juna.

Snažna grmljavinska oluja formirala se nedaleko od Novog Sada, a sa sobom je donijela snažno grmljavinsko nevrijeme na širem području Futoga.

Pročitajte još

Nevrijeme je već stiglo do dijelova Fruške gore i Srema, pa su tako već obilni pljuskovi u Surčinu i Sremskoj mitrovici, praćeni jakim gomovima. Moguće je da će da dođe i do pojave grada, piše Telegraf.

U većem dijelu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm za pljuskove i grmljavinu.

Narandžasti meteoalarm sa grmljavinom na snazi je u Banatu i Bačkoj, dok je žuti meteoalarm za grmljavinu u Sremu, Pomoravlju i Istočkoj Srbiji. Kada je u pitanju kiša, narandžasti meteoalarm na snazi je u Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugozapadnoj Srbiji.

RMHZ upozorio: Očekuje se ogromna količina padavina, upaljen narandžasti meteoalarm u čak 9 okruga

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se u Srbiji od danas do 2. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više.

Na području Bačke, Banata, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, istočne i jugozapadne Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da se očekuju vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije