Hronika

Velja Nevolja koristio "Djeda mrazovu kućicu" kao štek: U njoj se krio sa porodicom, a obezbijedili su mu je bivši policajac i njegova supruga

"Deda mrazova kućica" u Tršiću kod Loznice, koju je Veljko Belivuk uhapšeni vođa surovog klana, navodno koristio za skrivanje sa porodicom, samo je jedna od nekoliko štek-kuća, koje su on i njegovi saradnici koristili.

Velja Nevolja koristio "Djeda mrazovu kućicu" kao štek: U njoj se krio sa porodicom, a obezbijedili su mu je bivši policajac i njegova supruga
FOTO: RAS SRBIJA

Policija je među prvima otkrila vikendicu u Tršiću, a grešku je napravila Bojana Belivuk, Veljkova supruga, koja je svojoj majci, ali i sestri, slala slike i selfije iz vikendice u kojoj su tajno boravili sa djecom u vrijeme Novogodišnjih praznika prošle godine. Inače, ovu kuću obezbijedio im je bračni par iz Loznice, bivši policajac Vlado Georgiev i njegova žena Slađana Sekulić.

– Vjerovatno su htjeli djeci da dočaraju prazničnu atmosferu. U dvorištu kuće nalazi se i letnjikovac koji nije skroz završen – kaže izvor.

Policija je neposredno pre, ali i poslije hapšenja Veljka Belivuka 4. februara prošle godine pretresala “djeda mrazovu kućicu”. Mještani su nam tada potvrdili da su videli policiju.

FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

– Dvojica inspektora u civilu došla su ujutru i parkirala se na proširenju ispred vikendica. Bila su u kolima beogradskih tablica i cijeli dan su čekali, otišli su tek kasno uveče – pričaju mještani i dodaju da su pitali inspektore da li nekog čekaju i da su od njih dobili potvrdan odgovor.

– Inače, nismo primijetili da je neko drugi dolazio tu, ovo je jako zabačen dio i teško se ovde može doći ako se ne zna put – kažu mještani. Pored ove vikendice, Belivuk i ekipa imali su i kuću strave u Ritopeku, u koju su dovodili otete ljude. Tamo su ih mučili, ubijali, odsjecali im glave i dijelove tela, pa ih mljeli u industrijskoj mašini za meso i tako samljevene dijelove tijela pakovali su u džakove i bacali u Dunav.

Grupa je imala i štek na Rudniku. Tu kuću je policija takođe pretresala tokom istrage i zapečatila, a unutra su navodno pronađeni i tragovi krvi.

Kuće i stanovi u Beogradu: “Mala Šilerova” i geto na Zvezdari

Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana, imali su i kuće i stanove u Beogradu. Tako je Belivuk živio u stanu u zgradi u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, a u istom luksuznom kompleksu stanove je navodno imalo i više pripadnika njegove grupe, zbog čega su neki smatrali da oni žive kao u nekom getu. Takođe, Belivuk je prije hapšenja počeo da pravi vilu u Čačanskoj ulici na Zvezdari, tik do kuće Marka Miljkovića, zbog čega je ovo zdanje prozvano “mala Šilerova”, po vili vođa “zemunskog klana”.

Prihvati notifikacije