Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Veselji: Ukidanje taksi zavisi od ponašanja Srbije

Biznis
Autor:

Foto: Petrit Prenaj/EPA

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da će pitanje ukidanja taksi zavisiti od, kako je rekao, “ponašanja Srbije”.

Veselji je za KTV naveo da je on bio taj koji je Ramušu Haradinaju savjetovao da takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine poveća sa 10 na 100 odsto.

On je naveo da nema promjene te odluke.

Veselji kaze da će se kosovske vlasti ponašati onako kako se Beograd bude ponašao prema njima, a da Evropska unija “mora tretirati obje strane na isti način, a ne da vrši pritisak na Prištinu”.

On priznaje da politika blokade nije racionalna ali, kako tvrdi, “Srbija je to radila dugo vremena, nije poštovala građane, robu, energetiku, pitanja dokumenata”, a tu je bila i blokade članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Veselji je dodao da kosovski predsjednik Hašim Tači ima ustavnu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine i da će ostati u pregovaračkom timu.

– Bilo koji sporazum da bude postignut on će ići u skupštinu – naveo je on.

Veselji je, takođe, rekao da ne vidi vezu između pisma predsjednika SAD Donalda Trampa i glasanja o rezoluciji o dijalogu u kosovskoj skupštini, ali dodaje da “nije mala stvar” što SAD pažljivo prate situaciju oko dijaloga.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO