Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VETO ZBOG DOPINGA Rusija suspendovana na četiri godine sa sportskih takmičenja

Sport
Autor:

Foto: Abedin Taherkenareh/EPA

Svjetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajima, nakon što je održana sjednica Izvršnog komiteta u Lozani. Odlukom 12 članova izvršnog odbora, izrečena je četvorogodišnja zabrana, što je potvrdio šef Ruske antidoping agencije (RUSADA), Jurij Ganus.

Rusija neće kao zemlja učestvovati na Olimpijskim igrama, ljetnjim u Tokiju 2020, i zimskim u Pekingu 2022. godine. Međutim, u odluci se navodi da će sportisti iz Rusije koji nisu umešani ni u kakve doping radnje biti u prilici da se takmiče pod olimpijskom zastavom.

Takođe, odluka neće uticati na održavanje Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine, gdje će četiri utakmice biti odigrane u Sankt Peterburgu, kao i finale Lige šampiona 2021. godine, jer su u pitanju kontinentalni događaji. Još je nejasno šta će se desiti sa učešćem muške košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Fudbalska reprezentacija Rusije takođe neće učestvovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2022. održava u Katru.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO