Kolumne

Vi nama glas, mi vama smeće

U nedostatku ideja kako privući simpatije Banjalučana, gradska skupštinska većina je odlučila da građane najvećeg grada Srpske pred izbore zatrpa smećem.

Vi nama glas, mi vama smeće
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako drugačije objasniti nebuloznu odluku Javnog preduzeća DEP-OT, koje upravlja deponijom u Ramićima, da otkažu ugovor sa preduzećem „Čistoća“ za odlaganje otpada, sa otkaznim rokom do 15. septembra. Dakle, samo 15 dana pred izbore.

Ništa ovo možda ne bi bilo čudno da spor između DEP-OT i „Čistoće“ ne traje već desetak godina, pa nikada predstavnicima tog javnog preduzeća nije padalo na pamet da otkaže ugovor i naprave ekološku katastrofu u najvećem gradu Srpske.

Treba napomenuti da preduzećem DEP-OT upravljaju stranke iz gradske skupštinske većine, koji su, eto, odlučili da 15 dana pred izbore Banjalučane zatrpaju smećem.

E sad, zamislite jednu gradsku skupštinsku većinu koja radi protiv svojih građana i protiv svog grada. Da li oni onda predstavljaju svoj grad ili svoje lične interese?!

Iz navedenog primjera proizlazi da su lični i partijski interesi iznad grada i građana.

Svjesni valjda da pjevanje pod šatorom, vo na ražnju i ispijanje piva, ne prolazi kod većine Banjalučana, partije skupštinske većine su se sada, eto, dosjetile nove taktike.

– Ako želite da se riješite smeća, glasajte za nas – očito je parola koju na ovaj način šalju Banjalučanima pred predstojeće izbore.

Ali, možda nisu krivi oni koliko smo krivi mi, građani, koji smo prihvatili da nekoliko stranaka zarobi naše resurse i ucjenjuje nas njima da glasamo za njih.

Pročitajte još

Turbo-folk pod šatorima, kreštanje političara u mikrofon i neumjesne psovke odavno su postali opšteprihvaćena matrica u društvu koja se unazad dvije decenije pokazuju kao dobitna kombinacija za osvajanje vlasti.

Male plate, nezaposlenost, komunalni problemi i slično, očito nisu bitni ni za one koji glasaju, a ni za one koji se bore za glasove.

E sad, kome se to ne sviđa, može da napusti državu. Mnogi su je već i napustili.

Da li to nekoga brine?

Očito ne, jer političari umjesto da se bore idejama kako bi ovaj grad napravili boljim i ljepšim mjestom za život, takmiče se kako će ga unazaditi.

Umjesto da pomire svoje apetite i želje za foteljama, političari radije uz muziku pod šatorima mire Žareta i Gocija.

Ali, nije do njih, do nas je!

Prihvati notifikacije