Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

“VI RADITE SVOJE” Policija privela Draška Stanivukovića, društvene mreže STALE uz odbornika (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a uhapšen je prije 15 minuta kod zgrade Vlade RS, saznaje Srpskainfo.

Najmlađeg odbornika Banjaluke, najglasnijeg demonstranta zbog poskupljenja goriva, koji je pozivao na blokadu saobraćaja kod zgrade Vlade RS odveli su sa lisicama na rukama.

– Vi radite svoje – kratko je prokomentarisao Stanivuković.

Kompletan snimak od legitimisanja do odvođenja u policijskom vozilu, njegovi prijatelji su postavili na društvenu mrežu.

Osim privođenja Stanivukovića policija je legitimisala sve prisutne kod zgrade Vlade RS, zbog čega nije održana najavljena blokada ove dionice.

Društvene mreže već bruje o privođenju Stanivukovića, uglavnom pružajući mu podršku.

Odbornik SDS-a, Aleksandar Petković objavio je na svom Twiter profilu poruku kojom traži da se Stanivuković pusti iz pritvora.

– Pustite Draška Stanivukovića iz pritvora ili će protesti biti pred policijskim stanicama. U normalnim društvima ovo sto radi Draško je normalna stvar, samo vaša diktatura to ne poznaje – napisao je.

Kako Srpskainfo saznaje, Stanivuković daje izjavu u policijskoj stanici u Lazarevu i do večeras će biti pušten.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su uhapsili Draška Stanivukovića (25), jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da će D.S. nakon okončanja preduzimanja službenih radnji biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

D.S je, kako se navodi, uhapšen u 16.50 časova u Banjaluci u Ulici olimpijskih pobjednika, u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, a zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO