Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vide se prvi obrisi saobraćajnice: Nova dionica Istočnog tranzita gotova na jesen (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Nova dionica Istočnog tranzita na Obilićevu, u pravcu novog mosta na Vrbasu na jesen će biti u potpunosti izgrađena i puštena u saobraćaj, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema podacima sa terena, radovi na izgradnji nove dionice Istočnog tranzita, na potezu od pravoslavne crkve do stadiona FK Naprijed, napreduju predviđenom dinamikom, a sama saobraćajnica dobija prve obrise.

Prema ugovoru sa “Kozaraputevima”, koji izvode tradove, ova dionica bi trebalo da bude završena do 1. oktobra, ali u Odjeljenju za saobraćaj i puteve se nadaju da bi radovi, eventualno, mogli biti i ranije završeni.

Trenutno, putari rade na zacjevljenju potoka Đurđevac, koji će biti “ubačen” u cijevi ispod novog dijela Istočnog tranzita, projekta koji je odblokiran prošle godine, poslije gotovo 30-godišnje blokade zbog neriješenih imovinsko-pravnih pitanja.

Foto: Grad Banjaluka

Prvi dio Istočnog tranzita, završen je prošle godine, a trenutno se uz ovu dionicu grade biciklističke i pješačke staze.

– Na dionici kod “Naprijedovog” stadiona ostalo je da se zacijevi još jedan tok potoka Đurđevac, a nakon toga uslijediće postavljanje instalacija i vodovodone mreži u Ulici Gavrila Principa, u dijelu  koji se spaja sa Istočnim tranzitom – kažu u Odjeljenju.

Na trasi buduće saobraćajnice već su postavljene podzemne instalacije, a trenutno se radi na postavljanju ivičnjaka i priprema se izgradnja pješačkih i biciklističkih staza.

– Sada se već vide prvi obrisi buduće saobraćajnice koja će u konačnosti završiti saobraćajni prsten od Zapadnog tranzita, preko novog mosta do Istočnog tranzita, dalje do “Lesnine” i kružnog toka pod Starčevicom ponovo na Zapadni tranzit – ističu u Odjeljenju.

Spajanjem Istočnog tranzita, biće otvorena nova gradska obilaznica, jer će dio saobraćaja iz pravca Mrkonjić Grada biti preusmjeren preko nove saobraćajnice, čime će se izbjeći prolazak vozila kroz uže gradsko jezgro.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO