Društvo

(VIDEO) "AJMO NARODE, POLAZAK" Prava atrakcija na putu, poznati autobus iz filma "Ko to tamo peva" obilazi Šumadiju

Umjesto luksuznih automobila koji često predstavljaju pravu atrakciju na putu, u Kniću, maloj opštini u Šumadiji pažnju privlači nešto stariji i manji autobus.

(VIDEO) "AJMO NARODE, POLAZAK" Prava atrakcija na putu, poznati autobus iz filma "Ko to tamo peva" obilazi Šumadiju
FOTO: DRAGAN PETKOVIC / FACEBOOK

Međutim, to nije bilo kakav autobus, već replika iz kultnog filma “Ko to tamo peva”. A vlasnik krčme, čiji je naziv baš kao i čuveni film, za svoje goste organizuje vožnju šumadijskim predjelima upravo njime crvenim “Krstić i sin” autobusom.

“‘Ajmo narode, polazak”, čuje se kako zainteresovane poziva Dragan Petković, vlasnik krčme i autobusa da se ukrcaju i krenu na neobično putovanje. Početna stanica: krčma pokraj puta. A autobus baš kao iz filma – često krstari atarskim putevima.

– Zavezanih očiju smijem da vozim. Ako se zaglavimo, ništa nije strašno… ima ko da gura – poručuje Petković kroz smijeh.

I ovako izgleda jedna turistička vožnja, kroz prirodu i šumu. I ovo je nesvakidašnje iskustvo za sve one koji se do sada nisu vozili autobusom firme “Krstić i sin”. Nema gdje on ne može da prođe. Iako tako baš i ne djeluje, za one koji se prvi put voze

“Pravi safari na šumadijski način”

“Uh, dalje nećeš moći”, “Super je, prvi put se vozim, a često svraćam kod Petka. Ekstra je“, “Hvala Bogu stigosmo živi i zdravi, sad ćemo da popijemo jednu rakiju, pa šta nam Bog da”, bili su samo neki od komentara onih koji su se odlučili na vožnju.

Pročitajte još

A vlasnik autobusa dao im je vožnju za pamćenje. Pravi safari na šumadijski način.

– Imamo blaži način kuda možemo da dođemo, ali ovo je ekstremni put jedan, malo da se upustimo u avanturu – kaže Petković.

Za one koji bi opušteniju varijantu, tu je krčma pokraj puta, koja skoro 20 godina privlači brojne putnike, a najviše bajkere, koji su ovdje stalni gosti. Uz rok muziku i šumadijski ambijent, uživanje je zagarantovano, prenosi N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu