Svijet

(VIDEO) AVION PLANUO NA PISTI Požar izbio ispod kokpita, uspaničeni putnici bježali preko krila

Avion kompanije “Delta erlajns” zapalio se nedugo nakon slijetanja na Međunarodni aerodrome Sijetl-Takoma.

Avion Delta
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Snimci prikazuju kako izbija požar ispod kokpita “Erbasove” letjelice, dok se putnici iskrcavaju sa leta iz Kankuna u Meksiku 6. maja. Takođe se vidi kako putnici hodaju po krilu aviona dok se pripremaju za evakuaciju toboganom u hitnim slučajevima.

Požar je, kako prenosi Njuzvik, izbio nakon što je električni kabl priključen na “Erbasov” mlaznjak “A321neo”, što je dovelo do evakuacije 189 putnika i šest članova posade.

– Mislim da su ljudi reagovali panično, bilo je malo gužve u prolazima na putu do izlaza. Ali, generalno je to bila prilična glatka evakuacija. Drago mi je da se to dogodilo na tlu kod kapije za iskrcavanje, to je najbolje mjesto na kojem se možete nadati evakuaciji – rekao je za KOMO njuzj jedan od putnika Ešvin Menon, dodajući da je zahvalan pilotima, posada i policiji na pomoći.

Iz kompanije Delta su Njujork postu rekli da su tobogani postavljeni iz opreza, a da su putnici koji su i dalje bili unutra iskrcani preko zadnjeg dijela letjelice.

Pročitajte još

– Putnici su potpuno evakuisani – saopštili su iz kompanije i potvrdili da je avion uklonjen iz upotrebe radi inspekcije i održavanja.

Oglasila se i Federalna vazduhoplovna agencija (FAA), koja je u saopštenju navela da je “Deltin” let 604 bezbijedno sletio na aerodrom Sijetl-Takoma oko 22.00 u ponedjeljak 6. maja.

– Dok je bio parkiran kod kapije, posada Erbasa A321 je prijavila mogući požar uzrokovan agregatom na tlu. Putnici su napustili letjelicu toboganima za izlaz u hitnim slučajevima – naveli su iz FAA, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu