Hronika

(VIDEO) "Dok se mi borimo s tugom, osoba odgovorna za njegovu smrt I DALJE SLOBODNO ŠETA" Prošlo je godinu dana od smrti Zorana Nedeljkovića (61) koji je pretučen ispred kuće

Danas je tačno godinu dana kako je Zoran Nedeljković (61) stradao usljed teških tjelesnih povreda koji mu je brutalnim prebijanjem nanio N.Š..

Muškarac
FOTO: RINGIER

Tim povodom se oglasio Zoranov sin Nemanja koji je poručio da će ostati istrajan u borbi da istina o ubistvu njegovog oca izađe na vidjelo i da se okrivljeni za zločin konačno nađe iza rešetaka.

Danas je tačno godinu dana kako mog oca više nema. Taj dan je ostao urezan duboko u našim srcima kao jedan od najtežih dana. Dok se mi borimo s tugom, osoba odgovorna za njegovu smrt, N. Š., i dalje slobodno šeta. Kako i zašto ostaje pitanje koje nas progoni. Zašto je pravda zaspala dok se mi borimo s gubitkom koji nikada nećemo moći da nadoknadimo? Niko ne zaslužuje da prolazi kroz ono što smo mi prošli, gubeći voljenu osobu na tako okrutan način. Nastavićemo da se borimo, korak po korak, dok god je potrebno, dok god postoji i najmanja šansa da istina izađe na vidjelo i da odgovorni budu privedeni pravdi. Na slici koja prati ovu objavu, prikazan je trenutak kako moj otac leži na podu, dok mu N. Š., bezdušno nanosi udarce. Ovaj bolan prizor podsjeća nas na okrutnost onoga što se dogodilo, i istovremeno pojačava našu odlučnost da ne odustanemo od potrage za istinom i pravdom. Jer samo kroz istinu i pravdu možemo pronaći makar malo olakšanja u našoj patnji – napisao je Zoranov sin Nemanja u Instagram objavi.

Suđenje povodom smrti Zorana Nedeljkovića (61), koji je preminuo 29. maja prošle godine od posljedica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mjesec dana ranije na Zvezdari, održano je 13. maja u Prvom sudu u Beogradu.

Na suđenju pregledani snimak sa kamere

Uvidom u određene segmente snimka, sudija Marina Barbir konstatovala je kako sada pokojni Zoran Nedeljković stoji na trotoaru ispred zatvorene kolske kapije porodice osumnjičenog N.Š., dok je on bio sa druge strane kapije, u dvorištu.

Pročitajte još

Na pretresu je pregledan video snimak sa nadzornih kamera od kobnog dana na kome se vidi kako optuženi N.Š. zadaje Zoranu teške povrede usljed kojih je preminuo, a potom sam sebi nanosi povrede. Slijedeći, i možda najvažniji, trenutak na snimku jeste onaj u kome se jasno vidi kako je osumnjičeni N.Š. zadobio lake tjelesne povrede koje su mu konstatovane, a o čemu je svjedočio i sudski vještak Vladimir Živković.

Podsjetimo, Zoran Nedeljković je pretučen 25. aprila prošle godine, a mjesec dana kasnije je preminuo od povreda koje je zadobio. Porodica prebijenog Zorana od samog početka tvrdi da je istraga slučaja loše vođena, od same kvalifikacije događaja pa do činjenice da napadaču nije određen pritvor, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu