Svijet

(VIDEO) DRAMA NA NEBU Zapalio se BOING U LETU, a onda mu otkazao motor

Putnički avion bezbjedno je sletio na aerodrom na Novom Zelandu nakon što je izbio požar i jedan od motora mu je otkazao, saopštila je nacionalna vatrogasna služba.

Zapalio se avion
FOTO: TWITTER / SCREENSHOT

Boing 737-800, kompanije “Virdžin Australija”, letio je za Melburn u Australiji, ali je na kraju sleteo u novozelandski grad Inverkargil. 

Incident je možda bio rezultat “udara ptica – rekao je Stjuart Ags, glavni operativni direktor avio-kompanije.

Posljedice udara ptica variraju po težini u zavisnosti od veličine ptica, reakcije pilota i koji dio letelice se sudario sa pticama. Plamen u avionu viđen je ubrzo nakon polijetanje sa aerodroma Kvinstaun.

Nema više informacija o tome šta se dogodilo u trenutku incidenta, rekla je portparolka aerodroma Ketrin Nind. U incidentu niko nije povrijeđen.

Pročitajte još

U avionu je bilo 67 putnika i šest članova posade. Ags je najavio da će putnici biti smješteni preko noći u Inverkargilu i da će biti uređeni novi letovi, prenosi Index.

Niz problema sa Boingom

Ovo je samo posljednji u nizu incidenata u kojima su učestvovali avioni Boinga.

Za vikend se saznalo za slučaj od 11. aprila, kada je Boing 737 Maks 8 kompanije “Sautvest erlajns” počeo naglo da opada, zaustavivši pad na oko 120 metara iznad Tihog okeana.

Prošle nedjelje je objavljeno da je tokom maja, u odvojenom incidentu, drugi Boing 737 Mak pretrpio štetu nakon što je doživeo “holandsko prevrtanje”. Holandsko prevrtanje se odnosi na situaciju u kojoj se avion ljulja od jednog vrha krila do drugog vrha krila. Naziv je uveden jer letjelica u vazduhu oponaša kretanje holandskog klizača.

U januaru je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) naredila skoro 200 Boinga 737 Maks 9 da se prizemlje nakon što je komad trupa otpao u toku leta. Letjelice su vraćene u upotrebu nakon opsežnog pregleda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu