Svijet

(VIDEO) DRAMA U VODICAMA, AJKULE U PLIĆAKU Prošle bove i približile se plaži, kupači izletjeli iz more

Dva morska psa usnimljena su uz samo obalu popularnog turističkog mjesta na Jadranu - Vodice.

Ajkule u plićaku u Vodicama
FOTO: DIALY MAIL / SCREENSHOT

Kako pišu hrvatski mediji, društvenom mrežom Tik Tok širi se snimak iz Vodica na kome se vide dvije manje ajkule, koje su došle prilično blizu obale.

U pitanju su dva manja morska psa, najvjerovatnije modrulje, koje bezbrižno plove u plićaku. Kako se na snimku vidi, ajkule su prošle bove koje ograničavaju dokle je bezbjedno kupanje za kupače, i potpuno se približile plaži.

Pročitajte još

Turisti koji su se tu našli izašli su iz vode, nisu paničili, ali su sve gledali i snimali sa obale. U more više nisu ulazili.

Prisustvo modrulja u Jadranu nije neobično za ovo doba godine. Često se može vidjeti da se baš u ovom periodu morski psi približavaju plićacima kako bi jeli, očistili se od parazita, ali i na svijet doneli mlade.

Nedavno je veliku pažnju privukao i morski pas snimljen nedaleko od mjesta Trpanj na poluostrvu Pelješcu u Hrvatskoj.

Naime, ovaj modrulj je došao po hranu, koju je jeo direktno čovjeku iz ruke.

Morski pas od 200 kilograma ulovljen kod Budve

U Crnoj Gori prije dva mjeseca odjeknula je vest da se u ribarsku mrežu kod Budve upleo morski pas težak čak 200 kilograma i dugačak skoro 3 metra. U pitanju je, takođe, bio modrulj.

Modrulj nije rijetkost u Jadranskom moru, ali oni žive u dubinama i rijetko se približavaju obali, a ako se to i desi bude uglavnom u zimskim mjesecima.

Modrulj je prepoznatljiv po tijelu koje ima oblik torpeda koje mu omogućava da se kreće morskim dubinama brzinom od 35 do 90 kilometara na čas što ih čini jednim od najbržih morskih pasa na svijetu, prenosi Večernji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu