Kultura

(VIDEO) Dženifer Lopez u glavnoj ulozi: Ovo je trenutno NAJGLEDANIJI FILM na Netfliksu u Srbiji, a kritičari ga brutalno isprozivali

Uprkos tome što je bio na meti opasnih kritika, novi film na Netfliksu sa Dženifer Lopez u glavnoj ulozi uspjelo je pogleda 60 miliona ljudi i trenutno je najgledaniji film na ovom striming servisu i u Srbiji.

film Altas
FOTO: NETFLIX /YOUTUBE/SCREENSHOT

Naučnofantastični film “Altas” bio je na udaru kritika još kako se pojavio trejler za ovaj naslov. U sinopsisu se otkriva da Dženifer Lopez glumi “briljantnu analitičarku podataka sa dubokim nepovjerenjem u vještačku inteligenciju, ali njeno mišljenje se mijenja kada misija da uhvati odmetnutog robota krene po zlu”.

Nakon gledanja trejlera mnogi su okarakterisali “Atlas” kao pokušaj da Netfliksa da nas novim filmom “ubijedi” da vještačka inteligencija nije loša, nakon što je ova striming platforma bila kritikovana zbog upotrebe AI u jednom dokumentarcu.

Drugi su se žalili da im je izgledalo kao da su “vidjeli cijeli film” u dugom trejleru od dva i po minuta, piše Blic.

Kritika bila brutalna

Na sajtu Rotten Tomatoes ima užasavajuće nizak skor od 18 odsto pozitivnih ocjena na osnovu nevjerovatnih 98 recenzija kritičara. Publika je bila malo blaža, sa 46 odsto pozitivnih ocjena od strane preko hiljadu recenzija.

Pročitajte još

Kritika se uglavnom žalila na loš scenario, priču sa dosta rupa, nespretne dijaloge i loše specijalne efekte, dok su pojedini pronašli i pozitivne aspekte ovog Netfliksovog filma – zanimljiva premisa i pristojna gluma Dženifer Lopez.

Šta se još gleda u Srbiji?

Na visokom drugom mestu na listi najgledanijih filmova na Netfliksu u Srbiji se nalazi “Colors of Evil: Red”, a odmah iza romantična komedija “Mother of the bride”. “In good hands 2” i “The Courier” zauzimaju 4. i 5. mjesto, potom slijede dva naslova iz franšize “Ice Age”. Na posljednja tri mjesta našli su se naslovi “He’s just not that into you”, “Bionic” i “Thelma the Unicorn”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu