Kultura

(VIDEO) FANOVE ČEKA POSLASTICA Druga sezona serije "Kuća zmaja" oduševila kritičare

Dvije godine nakon epske prve sezone “Kuća zmaja”, serija se vraća na male ekrane, a druga sezona je dobila odlične kritike.

Scena iz serije "Kuća zmaja"
FOTO: SCREEN CULTURE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Druga sezona HBO serije biće premijerno prikazana 16. juna i prikazaće početak krvavog rata između prijestolonasljednice Rejnire Targarijen i njenog mlađeg polubrata Egona II. Prva sezona bila je skoro u potpunosti fokusirana na kuću Targarijen, a u drugoj sezoni će se publici predstaviti neki novi likovi, poput stanovnika kuće Stark i drugih “malih ljudi”.

Sudeći po prvim recenzijama, gledaoce čeka prava poslastica.

Druga sezona je više hronološka i predstavlja svijet tog vremena i društvene slojeve izvan visokog suda Targarijena – rekao je Dan Džolin iz Empajra.

Ed Pauer iz britanskog Telegrafa drugu sezonu naziva “vrhunskim, bučnim blokbasterom koji može da parira bilo čemu u bioskopu.”

Džoš Kurp iz Uproka bio je zabrinut da će druga sezona samo još više povećati akcione dijelove, ali to nije slučaj.

Pročitajte još

– Dolaze veće i opasnije bitke, ali pisci “Kuće zmaja” razumiju da su zmajevi zabavni i sve to, ali ih je najbolje koristiti kao prijetnju van ekrana – rekao je on.

Alan Sepinvol iz Roling stouna tvrdi da druga sezona ponavlja ista uzbuđenja i greške kao i prva, dodajući da oni koji su radili na drugoj sezoni i dalje misle da zbunjujuća radnja znači složenost, a borba zmajeva iskupljuje za nebitne i zamijenske likove, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu