Društvo

(VIDEO, FOTO) Biće jedna od najvećih u regionu: U završnoj fazi IZGRADNJA KRUŽNE RASKRSNICE u Gradiški

Izgradnja kružne raskrsnice "Jabuka" u Gradiški je u završnoj fazi. U toku je asfaltiranje, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ovog mjeseca.

Završavanje kružnog toka Jabuka u Gradiški
FOTO: RTVG

Rekao je ovo savjetnik gradonačelnika za građevinarstvo i infrastrukturu grada Gradiška Branislav Savić.  Ova raskrsnica, jedna od najvećih u regionu, imaće osam izlaza, dvije vozne trake i pješačko-biciklističke staze.

-U ovom periodu biće završen pothodnik, ali ne i ‘trijumfalna kapija’ koja će kasnije biti urađena – dodao je Savić.

Investitor cijelog kompleksa je Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, a izvođač radova „Niskogradnja“ Laktaši. Gradska uprava Gradiška izradila je projektnu dokumentaciju i obezbijedila građevinsku dozvolu.

Završavanje kružnog toka Jabuka u Gradiški
FOTO: RTVG
Završavanje kružnog toka Jabuka u Gradiški
FOTO: RTVG
Završavanje kružnog toka Jabuka u Gradiški
FOTO: RTVG

Savić je dodao da će biti nastavljeni radovi i na kružnoj saobraćajnici na ulazu u industrijsku zonu u Novoj Topoli. Iz nadležnog Odjeljenja su istakli da je u toku asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva na području Gradiške.

Pročitajte još

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Gradske uprave Gradiška Vedran Knežević rekao je da je u ovoj godini planirano da se uradi oko 20 dionica u 13 mjesnih zajednica. Iz Gradske uprave Gradiška su naglasili da bi i radovi na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška-Nova Topola – Klašnice trebali biti završeni do kraja avgusta ove godine, piše RTV Gradiška.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu