Svijet

(VIDEO, FOTO) KATAKLIZMA U KOMŠILUKU Slovenija na udaru snažnog nevremena, superćelijska oluja nosi sve pred sobom

Slovenija je danas popodne na udaru dvije jake olujne ćelije. Superćelija koja je proputovala centralnu Sloveniju donijela je jak grad, snažne udare vjetra i pljuskove.

Jako nevrijeme
FOTO: METEOINFO SLOVENIJA/FACEBOOK/SCREENSHOT

U pojedinim delovima Slovenije nevrijeme ometa saobraćaj i smanjuje vidljivost. Saobraćajno-informativni centar upozorava da može biti više vode na putevima.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

Prema prognozama Agencije za životnu sredinu Republike Slovenije, i dalje će biti pljuskova ili nevremena, posebno u sjevernoj polovini zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu uveče i noću još uvijek je moguće nevrijeme, prenosi Meteoinfo.

Zapadni i sjeverni dio Ljubljane i okolinu zahvatilo je jako nevreme sa gradom i vjetrom. Potom se nevrijeme prebacilo preko Domžala u pravcu sjeveroistoka.

Kako prenose mediji, pojedini vozači su zaklon od oluje potražili ispod nadvožnjaka, što je veoma opasno kada je u toku nevrijeme, upozoravaju iz policije.

– Nažalost, za vrijeme nevremena na autoputu pojedini neodgovorni vozači i dalje zaustavljaju svoja vozila u tunelima, na parkirališnim trakama, okreću se ili čak izlaze iz vozila i slično. Time ugrožavaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju jer može doći do zastoja u saobraćaju ili opasnih sudara i saobraćajnih nesreća – upozorava policija na neshvatljivo i previše uobičajeno ponašanje vozača na našim putevima, piše 24.ur.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu