Svijet

(VIDEO, FOTO) Napadač pobjegao sa grupom srednjoškolaca: U pucnjavi u Merilendu POVRIJEĐENO 5 TINEJDŽERA, jedan u kritičnom stanju

Pet tinejdžera starosti od 16 do 18 godina povrijeđeno je u pucnjavi u parku i rekreativnom centru u Grinbeltu u američkoj državi Merilend, a jedna od njih je u kritičnom stanju, saopštile su vlasti.

(VIDEO, FOTO) Napadač pobjegao sa grupom srednjoškolaca: U pucnjavi u Merilendu POVRIJEĐENO 5 TINEJDŽERA, jedan u kritičnom stanju
FOTO: R A W S A L E R T S/TVITER/SCREENSHOT

Oko 500-600 tinejdžera okupilo se u petak, na dan koji su odabrali da izostanu iz škole kako bi proslavili završnu godinu, što je rasprostranjena praksa u mnogim američkim školama.

Tinejdžeri su započeli “okršaj” vodenim pištoljima kada su odjeknuli pucnji.

Saobraćajni policajci koji su bili u blizini uputili su se odmah na lice mjesta, gdje su pružili pomoć povrijeđenim učenicima, a stotine tinejdžera pobjeglo je iz parka, prenosi ABC njuz.

– Ovo je užasan, besmislen, tragičan čin… To je hronično u našem društvu i moramo nešto učiniti da to zaustavimo. To su bila djeca koja su željela da se dobro provedu u lokalnom parku – istakao je Bauers.

On je naveo da je svih pet žrtava prevezeno u lokalne bolnice.

Policija vjeruje da je napadač pobjegao sa gomilom srednjoškolaca i za sada nije lociran, izjavio je direktor policije Grinbelta Ričard Bauers.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu