Politika

(VIDEO, FOTO) "Očekujemo veliku podršku" Dodik poručio da je SNSD spreman za POBJEDU NA IZBORIMA

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je SNSD spreman za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

(VIDEO, FOTO) "Očekujemo veliku podršku" Dodik poručio da je SNSD spreman za POBJEDU NA IZBORIMA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Raspravljali smo o izborima i očekujemo veliku podršku. SNSD je spreman za izbore i motivisan za pobjedu na lokalnim izborima – rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD.

On je istakao da SNSD ima pripremljena novčana sredstva za izbore.

– Sa značajnim optimizmom izlazimo na izbore. U 76 lokalnih zajednica izlazimo na izbore, i to 64 u Republici Srpskoj, 11 u Federaciji BiH i u Brčkom. U 63 opštine u Srpskoj imamo kandidate za izbore i četiri kandidata u FBiH – dodao je Dodik.

On kaže da SNSD izlazi sa pupunjenim kandidatskim listama.

– Izlazimo sa 1.762 kandidata. U Republici Srpskoj predlažemo 1.594 kandidata, u FBiH 134, a u Brčko distriktu 34 kandidata. Sve to govori da ozbiljno radimo i da smo spremni za izobre – naveo je Dodik.

Lider SNSD rekao je da podrška naroda nije upitna, što govore i ankete.

– Posebno smo zainteresovani za Banjaluku. Želimo pobjedu našeg kandidata i naše liste. Ankete govore o dobrom stanju, a lista SNSD nije upitna – istakao je Dodik.

On je ukazao je da su dobri odnosi SNSD sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj.

– Tamo gdje izlaze naši kandidati, vodićemo fer kampanju. To očekujemo od svih učesnika u kampanji – rekao je Dodik.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednici SNSD Željka Cvijanović, Radovan Višković, Miroslav Bojić i Luka Petrović, generalni sekretar stranke Srđan Amidžić, kao i organizacioni sekretar Igor Dodik.

“Bošnjaci žele BiH samo za sebe”

BiH, koja je predviđena Dejtonom, sastavljena je od dva entiteta i u odlučivanju učestvuju tri naroda, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je naglasio da su za Srpsku nebitni zaključci skupa “Bosna je naša-bosanska” u Sarajevu.

Svako ima pravo da se bori za svoj identitet, ali ne na štetu drugih naroda. Lažu da je BiH bosanska. Šta je njihova intencija? Oni žele BiH samo za sebe – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da i ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez govori o nabavci dijelova i helikoptera, iako za to nema ni odluke, ali ni novca u budžetu.

Pročitajte još

– Nemate helikoptera ispod 20 miliona evra. U budžetu je predviđeno toliko maraka. Sada pokazuje neki dron. To je čisto rušenje BiH. Ti kvazi bosanski ili bošnjački intelektualci žele samo da nestane srpski i hrvatski narod u BiH. Za nas nisu važni njihovi zahtjevi. Nema posebnog komentara. Neka nastave borbu za njihov identitet. Ovi sa strane koji gledaju, nadam se da će ujednačiti kriterijume – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, niko nema ništa protiv bilo kakvog okupljanja ili iskazivanja stava, ali da je pozicija srpskog naroda i Srpske veoma jasna.

Predsjendik Srpske je ukazao na “dvostruke aršine jer su u jednom slučaju Srbi oni koji ruše Dejton, dok su drugi koji se okupljaju na isti način progresivci i donose neku novu energiju”, istakavši da je za Srpsku to nebitno.

“Nemjerljiva uloga SPC u očuvanju identiteta srpskog naroda”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa Njegovim preosveštenstvom episkopom bačkim Irinejem.

Dodik je izrazio radost povodom susreta sa episkopom bačkim Irinejem za koga je rekao da u vremenima punim iskušenja svojom mudrošću vodi vjerujući narod putem zajedništva.

FOTO: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
FOTO: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
FOTO: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA
FOTO: PREDSJEDNIKRS.RS/BORISLAV ZDRINJA

Poručio je da je zahvalan na podršci Srpske pravoslavne crkve republičkim institucijama i cjelokupnom društvu u ovim složenim vremenima, piše RTRS.

On je naveo da je uloga Srpske pravoslavne crkve u očuvanju identiteta srpskog naroda nemjerljiva, te da je neophodno baštiniti pravoslavne i tradicionalne vrijednosti kao osnovu zdravog društva.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu