Kultura

(VIDEO, FOTO) "Svi zajedno možemo da pružimo bezuslovnu ljubav jedni drugima" Marina Abramović UTIŠALA PUBLIKU na 7 minuta na Glastonburijevoj sceni

Publika na Piramidalnoj sceni festivala "Glastonbury" ućutala je na sedam minuta u petak, tokom performansa Marine Abramović.

(VIDEO, FOTO) "Svi zajedno možemo da pružimo bezuslovnu ljubav jedni drugima" Marina Abramović UTIŠALA PUBLIKU na 7 minuta na Glastonburijevoj sceni
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

 Ovaj performans konceptualne umjetnice, izveden u pauzi između muzičkih nastupa, zamišljen je kao “javna intervencija” kao refleksija na sukob i mir.

– Kada su me Majkl i Emili pozvali da dođem ovde na Piramidalnu scenu najvažnijeg muzičkog festivala na cijelom svijetu, bila sam preplašena i počašćena – rekla je Marina publici, prenosi Blic.

Marina Abramović je danas predvodila masovni Glastonbury festival u sedam minuta tišine. “Postoje ratovi, postoji glad, postoje protesti, postoji ubijanje – rekla je Abramović nakon što je izašla na binu pre nastupa PJ Harvey.

Pročitajte još

“Ovdje ćemo pokušati da uradimo nešto drugačije. Svi zajedno možemo da pružimo bezuslovnu ljubav jedni drugima. To je jedini način da promijenimo svijet.” Uz zvuk gonga, Abramović je raširila ruke kako bi otkrila haljinu u obliku CND simbola za mir, koju je dizajnirao bivši kreativni direktor Barberija, Rikardo Tisci,” stoji u opisu instagram posta.

Zaista se suočavamo sa mračnim trenutkom u ljudskoj istoriji. “Pa šta se može uraditi? Uvijek mislim da protest donosi još protesta; mržnja donosi još mržnje. Mislim da je važno okrenuti se sebi. Lako je kritikovati sve ostalo, ali šta mogu da uradim sa samim sobom, kako mogu da se promijenim?” -obratila se 77-godišnjakinja publici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu