Svijet

(VIDEO) JEDAN SIGNAL JE BIO PRESUDAN Nasukao se na pustu plažu i nije imao kuda, zahvaljujući ovome uspio je da se spasi

Muškarac koji se zaglavio na plaži spašen je nakon što je poslao ključan signal u pomoć.

(VIDEO) JEDAN SIGNAL JE BIO PRESUDAN Nasukao se na pustu plažu i nije imao kuda, zahvaljujući ovome uspio je da se spasi
FOTO: TWITTER/@CALFIRECZU/SCREENSHOT

On je surfovao sa zmajem 9. juna kad se nasukao na plaži ispred litice kod Davenporta u Kaliforniji, prema postu koji je podijelilo odeljenje San Mateo-Santa Kruz kalifornijskog Ministarstva za šumarstvo i zaštitu od požara.

Na snimku incidenta vidi se da je plaža smještena podno duge, strme litice. Ministarstvo je reklo da je ta oblast “donekle udaljena” i da je “takođe dolazila plima”, prenio je Pipl.

Koristeći se kamenjem, muškarac je na plaži ispisao velikim slovima “upomoć” a njegova poruka privukla je pažnju privatnog helikoptera koji je tu letio.

“Bio je veoma srećan kad je vidio helikopter”

Nedugo potom, neko iz helikoptera je pozvao pomoć, a čovjek je bio oduševljen što je njegov signal bio efikasan.

– Bio je veoma srećan kad je prvi put vidio helikopter, pokazao im je palac na gore – rekao je zvaničnik vatrogasne jedinice Skajlar Merit, koji je učestvovao u spašavanju.

Pročitajte još

On je dodao da muškarac, s obzirom da je primijećen svega nekoliko sati nakon incidenta, “nije morao da brine oko hipotermije ili dehidracije”.

Helikopterom ih prebacili na vrh litice

Snimci pokazuju dva spasioca i surfera pored poruke “upomoć”. Sva trojica su potom podignuta uvis, viseći o konopcu zakačenom za helikopter, i prebačeni su na vrh litice, prenosi Blic.

Surfer nije povrijeđen u incidentu i nije mu bila potrebna medicinska pomoć. On je kasnije rekao da je u problem zapao jer se zatekao u prostoru u kojem je vjetar bio blokiran zbog visine obale pa mu je to otežalo kontrolu nad daskom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu