Sudbine

(VIDEO) "Kao dijete su me IZBACILI IZ RADNJE zbog tamne puti" Ivan Jevtović progovorio o neprijatnostima koje je doživio tokom odrastanja

Ivan Jevtović otkrio da ga ljudi nisu lijepo prihvatali kao dijete zbog tamne puti, kao i šta je izvukao iz tog iskustva.

Ivan Jevtović
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Ja sam sa Novog Beograda, odnosno sa Fontane, zahvaljujući otvorenom i liberalnom vaspitanju, muvao sam se po cijelom gradu. To je bio mnogo sigurniji grad, što se tiče saobraćaja i svega. Postoji priča kada sam od kuće išao pješke do Kalenić pijace, do Zemuna, dolazio sam do grada, bilo je mirno i sređeno i to nikakav problem nije bio – započeo je Ivan Jevtović.

On je otkrio da je doživio neprijatnosti zbog boje kože kao Alen Selimi, koji je igrao Džeja u filmu “Nedjelja”.

– Postojale su situacije slične njemu, kada tamnoputi klinac uđe u prodavnicu. U tržnom centru su bile razne prodavnice, ušao sam u jednu da vidim majicu i radnica me je izbacila i rekla: “Izađi odavde”. Kasnije se taj oblik rasizma produžio u srednjoj školi. Profesor fizike u gimnaziji je bio rasista otvoreno. Nije postojala konsekvenca, odnosno kazna za takvo ponašanje. Kasnije se ispostavilo da je ta specifičnost ipak moj izuzetan kvalitet za posao. Možda je to putokaz da shvatimo da su naše autentičnosti prednosti – rekao je Ivan.

Glumac je dodao kako je to uticalo na njega, piše Blic.

– Ohrabrilo me je. To je najispravnije. Ne treba da nas zakucava, niti da pravi kapitalni problem. Pitao sam roditelje, drugare… Nisam jedini, imali smo dečka sa kosim očima, bio je tamnoputi dečko, slatki…

Ivan se potom osvrnuo na jedan od posljednjih projekata, odnosno film o Džeju Ramadanovskom.

– Film ima čitav niz katarzičnih trenutaka u jednoj tačnoj drami. Za mene je cijeli proces bio izazovan. Zvali su me da radim sa djecom, sa jedno četrdesetak mlađih saradnika sam radio vrlo intenzivno. Zahvalan sam produkciji što su podržali moj ambiciozni plan da u nekoliko mjeseci uradimo sve što sam mislio da je neophodno – istakao je glumac, koji je jedno vrijeme živio na Dorćolu, gdje je odrastao i legendarni pjevač.

Ivan Jevtović
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

– Treći i četvrti razred sam bio na Dorćolu, 1989. i 1990. godine, kada se stvari usložnjavaju društveno gledano. U toj priči je poznato da Dorćol ima šmekerski duh. Kvart je vrlo interesantan društveno-istorijski, ne samo turistima. Nisam bio pretjerano upoznat sa njegovim muzičkim djelovanjem jer sam slušao rokenrol – objasnio je Ivan.

Za kraj je otkrio kojim se savjetom svoga oca uvijek vodi.

– Da griješimo svakodnevno, i da onda moramo da ostanemo radoznali. Da budemo prijateljski nastrojeni i da ono što mislimo da znamo, damo na najbolji mogući način u pravom trenutku – zaključio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu