Magazin

(VIDEO) NE MORA BITI TEŠKO Uz ovaj trik vrlo lako ćete se riješiti masnih tragova na plastičnim posudama

Koliko puta ste spremili ostatke hrane u plastičnu posudu, a onda je kasnije niste mogli očistiti od tragova masnoće? Kako se to ne bi više događalo, jedna korisnica TikToka podijelila je jednostavan način uz koji ćete se riješiti ovih mrlja na vašem plastičnom suđu.

(VIDEO) NE MORA BITI TEŠKO Uz ovaj trik vrlo lako ćete se riješiti masnih tragova na plastičnim posudama
FOTO: TARA WINSTEAD/PEXELS

Na snimku koji je objavila, moguće je vidjeti kako uzima posudu s masnim narandžastim tragovima. Metoda koju je koristila je vrlo jednostavna, a potrebna su vam tri sastojka.

@facesbyadi This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage ♬ original sound – adikempler

Dodajte sredstvo za pranje suđa i toplu vodu u posudu zajedno s nekoliko komada papirnatih ubrusa. Zatim stavite poklopac i protresite posudu nekih 45 sekundi do minute. Na snimku se vidi da ova metoda u potpunosti čisti plastičnu posudu bez ikakvog ribanja.

Pročitajte još

Mnogi korisnici su u komentarima bili začuđeni kada su shvatili da za čišćenje masnih plastičnih posuda nije potrebno mnogo vremena, a posuda je nakon samo jedne minute izgledala kao nova, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu