Politika

(VIDEO) “Nećemo u vojni savez” Dodik poručuje da će u Parizu informisati senatore da Srpska nije za pristupanje NATO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisaće senatore u francuskom Senatu o stanju u BiH i pritiscima na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo i jasno reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO.

(VIDEO) “Nećemo u vojni savez” Dodik poručuje da će u Parizu informisati senatore da Srpska nije za pristupanje NATO
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dodik je ponovio da je Republika Srpska neutralna i da neće pristupiti nijednom vojnom savezu.

On je naveo da će senatore informisati i o odlukama Kristijana Šmita, kojeg je nazvao lažnim visokim predstavnikom, a koje su ugrozile put BiH ka EU.

– Sramna je uloga Šmita i onih koji ga podržavaju – Britanaca, Amerikanaca i Nijemaca. Oni su zaustavili taj put, a to se može riješiti tako što će se povući te odluke – istakao je predsjednik Republike Srpske.

On je rekao da će Republika Srpska, ukoliko ne budu povučene odluke Šmita, donijeti svoj izborni zakon i provesti izbore.

– Volio bih da francuski partneri razumiju naš odnos prema tome – rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za brigu o Republici Srpskoj i jasno izrečen stav da Srpsku ne može niko ukinuti.

– Mi želimo mir, stabinost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što se uvažavaju drugi interesi. Kosovo ne može da se otme Srbima i ne može da se urušava Republika Srpska – poručio je Dodik.

Pročitajte još

On je istakao da se pokušaji urušavanja Srpske ogledaju kroz nastojanja da joj se otme imovina.

Tokom trodnevne posjete Parizu, predsjednik će razgovarati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i sa brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske, piše RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu