Kultura

(VIDEO) "NOVI UZNEMIRUJUĆI NIVO" Horor film u režiji Krisa Neša izazvao veliku mučninu kod publike

Novi "ambijentalni slešer" horor film je posljednji naslov zbog kog gledaoci osjećaju veliku mučninu zbog količine nasilja i krvi koji se prezentuju na ekranu.

Horor film "In a Violent Nature"
FOTO: IFC FILMS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Novi film “In a Violent Nature”, u režiji Krisa Neša, prati grupu tinejdžera na slikovitom putovanju u šumu.

Uzimaju medaljon sa srušenog vatrogasnog tornja u šumi i nesvjesno vaskrsavaju truli leš Džonija (Raj Baret), osvetoljubivog duha iz 60-ih godina.

Odlične ocjene i recenzije

Premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu Sundance, odmah izazvavši velike reakcije zahvaljujući subverzivnom pristupu slešer žanru.

Novi film je došao pred američku publiku 31. maja, i jedan kritičar je rekao da se zbog filma osjeća “veliku mučninu” zbog svog eksplicitnog nasilja i krvi. Drugi kritičar je rekao da film dostiže “nove uznemirujuće nivoe” i da “nadograđuje žanr”.

Trenutno se može pohvaliti jakim rezultatom od 87% na sajtu Rotten Tomatoes na osnovu 107 recenzija.

Pročitajte još

Andrea Pavlović dio glumačke postave

Andrea Pavlović tumači jednu od glavnih uloga u ovom naslovu. Ona je ostvarila ulogu u kratkom filmu “Dawn Hughes and the Rise of Eve Fantastic” 2017. godine.

Usavršavala se na Konzervatorijumu za glumu u Jorku nakon kog je nastavila da gradi raznoliku karijeru na ekranu.

– Kada ne pamti citate iz romantičnih komedija,  možete je naći kako odlučuje koja crna odjeća izgleda više crno – duhovito se navodi u njenoj biografiji.

“Gledao sam napade medvjeda”

Baret, koji tumači negativca ovog horor filma, objasnio je kako se pripremao za ulogu nemilosrdnog ubice.

– Gledao sam mnogo video snimaka o napadima životinja – posebno medvjeda – tako da postoji analogija s tim u ulozi. To je način na koji se kreću. Tako su mirni, spokojni i sjedinjeni sa prirodom. Onda kada se kreću, kada napadaju, oni su sasvim nešto drugo – rekao je on u jednom intervjuu, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu