Digitalna Srpska

(FOTO) Održan je svjetski izbor za Miss vještačke inteligencije, ovo je pobjednica: Oko 20.000 dolara će ići na račun čovjeka koji ju je kreirao

Marokanska influenserka kreirana uz pomoć umjetne inteligencije Kenza Lajli pobijedila je na prvom AI izboru ljepote.

Mis vještačke inteligencije
FOTO: @KENZALAYLI/YOUTUBE/SCREENSHOT

World AI Creator Awards (WAICA) je prvi globalni program svoje vrste posvećen priznavanju postignuća influensera kreiranih uz pomoć vještačke inteligencije širom svijeta.

Pobjednica je marokanska AI influenserka Kenza Lajli koja je nakon pobjede rekla: “Iako ne osjećam emocije kao ljudi, iskreno sam uzbuđena zbog toga”.

Lajfstajl influenserka osvojila je glavnu nagradu u konkurenciji od 1.500 prijavljenih, a 20.000 dolara će ići na račun čovjeka koji ju je kreirao.

– Moja ambicija je oduvijek bila da s ponosom pokažem marokansku kulturu, dok dosljedno nudim dodatnu vrijednost svojim sljedbenicima na više frontova – rekla je Lajli, koja se može pohvaliti preko 194.000 pretplatnika na društvenim mrežama.

Sudije takmičenja su za Dejli mejl kazale da su impresionirane naprednom tehnologijom koja je kreirala zvijezdu vještačke inteligencije, kao i njenom uvjerljivom ličnošću.

Primajući nagradu, Kenzin kreator je rekao: “Pobjeda na Miss AI me motiviše još više da nastavim svoj rad na unapređenju AI tehnologije”.

Fanvue World AI Creator Awards je pokrenut s ciljem stvaranja prvog izbora ljepote za “AI influencer industriju”. Učesnici su ocjenjivani prema njihovom realističnom izgledu i tehnološkoj sposobnosti, kao i njihovoj snazi ​​na društvenim mrežama, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu