Magazin

(VIDEO) OSMIJEH KRIJE TEŠKU SUDBINU Nasmijani konobar oduševio region, a ovo je njegova priča

Konobar iz Niša Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak sa kakvim elanom i energijom služi goste na svom radnom mjestu.

Konobar Dušan Đorđević
FOTO: KRISTIJANILICIC/TIKTOK/SCREENSHOT

Vrijedni momak je pobrao velike simpatije korisnika društvenih mreža i svi su navijali za to da dobije dobar bakšiš od Iličića i njegovih prijatelja. Sem toga, svi su se pitali kako se zove simpatični Nišlija, da bi se to danas, nekoliko sati nakon inicijalne vijesti i saznalo.

Dušana život nije mazio, ostao je bez majke, odrastao je u skromnim uslovima sa bakom koja ga je podigla. Upravo zbog nje, da joj pomogne, počeo je i da radi kao konobar.

Postao konobar da bi pomogao baki

– Kao konobar radim već četiri godine, u hotelu radim dva mjeseca. Odrastao sam u skromnim uslovima. Nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam neizmjerno zahvalan na svemu. Počeo sam raditi kao konobar kako bih pomogao baki, da njoj bude lakše – ispričao je za Index simpatični Dušan.

– Radio sam u manjim restoranima, a nakon toga mi se ukazala prilika da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela i rado mu se odazvao. Iako je sve ovo za mene nešto novo, kolege se trude da me usmjere me kako bih mogao još više napredovati – objašnjava on.

@kristijanilicic

Ovaj konobar iz Niša bi trebao dobiti povišicu! Hotel Nais molim reagirajte! 😬😬😬 #hotelnais #niš #nišsrbija #nissrbija #svadba #srbija #hotelnaisniš

♬ original sound – Kristijan Ilicic

“Osmijeh je moj moto”

Osmijeh kojim je kupio Iličića i korisnike društvenih mreža, kaže, karakterističan je za njega jer sa njime korača hrabro kroz život.

– Uvijek gledam sve sa pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmijeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i cijeli život. Naravno da ima prostora da se uslovi u ugostiteljstvu poprave, ali da li je sve tako crno? Naravno da nije – optimističan je Dušan.

U ugostiteljstvu najviše uživa u komunikaciji s ljudima i sklapanju novih poznanstava. Najviše mrzi kako priznaje, poliranje servisa.

Pročitajte još

“Hotel me nagradio”

Travel blogera Kristijana Iličića je prepoznao za stolom na vjenčanju, kaže nam.

-Zbog toga i volim svoj posao kao što sam i napomenuo, ovako dobijam priliku da upoznam ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je ispoštovala, hvala Kristijanu na svemu – priča on.

Nagradu je dobio i od hotela u kojem radi.

– Naravno da su me nagradili i oni, uvideli su potencijal u meni, želim se ovim putem zahvaliti i menadžmentu hotela na ukazanom povjerenju – kaže

Ima poruku i za sve kolege konobare.

– Želim poručiti svim kolegama da je osmijeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju – dodao je simpatični Dušan, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu