Društvo

(VIDEO) Rođen sa cerebralnom parazlizom, a na Ostrogu prohodao: Priča Radovana Markovića je teška, ali on je uspio da bude VEDAR I PUN ŽIVOTA

Radovan Marković Raša ima 46 godina i bavi se izradom ključeva. Njega zna cijela Inđija, ali malo je onih koji znaju njegovu životnu priču i šta se krije iza dobrodušnog osmijeha kojim svakodnevno pozdravlja ljude.

(VIDEO) Rođen sa cerebralnom parazlizom, a na Ostrogu prohodao: Priča Radovana Markovića je teška, ali on je uspio da bude VEDAR I PUN ŽIVOTA
FOTO: INFOINDJIJA.RS/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Raša je rođen sa cerebralnom paralizom. Majka mu je, kako je ranije ispričao za medije, umrla od leukemije kada je imao svega tri godine. Raša je zbog svog stanja prvo smješten u bolnicu, da bi potom brigu o njemu preuzeli baka Stevanija i deka Radovan, koji je napustio Njemačku da bi bio bliže unuku.

Deka ga je, navodili su mediji, kada je imao šest godina odveo u manastir Ostrog. Treće noći boravka tamo, Raša je prohodao, a nedugo potom, on je i progovorio. Otežano, ali – progovorio.

Završio je specijalnu školu u Beogradu sa odličnim uspjehom i izučio zanat pravljenja ključeva. Jedan period radio je kao majstor kod časovničara koji ga je zavolio i gurao ga kroz život. Međutim, ratne 1999. izgubio je baku, ali i posao jer je vlasnik radnje bio mobilisan i primoran da je zatvori.

U Inđiji ga svi znaju kao “Raša ključar“. On redovno posjećuje crkve i manastire i kaže da se tako mnogo bolje osjeća.

Pročitajte još

Iako je prošao mnoge teške situacije u životu, Raša je ipak uspio da opstane u svom poslu. Vedar i uvijek pun života, Raša poručuje da je najsrećniji kada pomaže drugima.

Jedina neostvarena želja mu je da posjeti Jerusalim, a priča o ovom hrabrom čovjeku, koji nije dozvolio preprekama da ga savladaju, objavljena je i na instagram stranici “infoinđija”, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu