Svijet

(VIDEO) Teško povrijeđen u eksploziji bombe na Cetinju: Ko je škaljarac kome se BORE ZA ŽIVOT, Taso Jovanović više puta bio meta napada

Grupa "škaljaraca" našla se jutros na meti bombaškog napada na Cetinju kada je došlo do snažne detonacije u kojoj su poginuli Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, dok su ranjeni Taso Jovanović i Mihajlo Borozan i jedna slučajna prolaznica.

eksplozija na cetinju
FOTO: ANTENA M / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Cetinjanin Taso Jovanović odranije je poznat policiji, a već više od 10 godina puni stranice crne hronike.

Petar Kaluđerović poginuo je na mjestu kada je došlo do eksplozije, dok je Dragan Roganović bokser i nekadašnji telohranitelj Gorana Radomana preminuo u putu ka bolnici u Cetinju. Bomba je aktivirana u neposrednoj blizini sportskog centra u prestonici Crne Gore. Pored pripadnika organizovane kriminalne grupe iz susjedne države, ranjena je i jedna žena koja se slučajno zatekla na mjestu napada. Među ranjenima je i Taso Jovanović, koji je odranije poznat crnogorskim organima.

Ko je Taso Jovanović?

Sada već davne 2013. godine odjeknula je vijest da je ranjen bivši fudbaler na Cetinju. U pitanju je bio Taso Jovanović, koji je krenuo na trening u jednu lokalnu teretanu. Nepoznata osoba sa perikom i naočarama prišla je Jovanoviću i u njega pucala nekoliko puta, pisale su tada Vijesti. On je zadobio teške povrede opasne po život, a napadač je potom pobjegao automobilom koji je čekao spreman i otišao u nepoznatom pravcu.

Taso Jovanović je ranjen u ruke, noge i stomak sa pet hitaca. Kao i današnji napad, pucnjava se dogodila kod Sportskog centra u Cetinju. Jovanovića je tada spasilo što je ostao na nogama, te je utrčao u teretanu i potražio zaklon.

eksplozija na cetinju
FOTO: ANTENA M / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Godinu dana kasnije, Jovanović je priveden i saslušan zbog sumnjivog paljenja automobila na Cetinju. Njega je cetinjska policija ispitala u vezi sa podmetanjem požara pod automobil Ivana Latkovića. Navodno, Jovanović je nešto ranije sa Latkovićem imao raspravu, zbog čega ga je ovaj prijavio i rekao da ga je vrijeđao. Njega su tada upozorili inspektori da se kloni Latkovića.

Jovanović je tada ispričao da je bio meta bombaškog napada. Objasnio je da je, dok je njegov automobil bio na jednom auto-placu na Cetinju, bačena bomba i da je upravo njegovo vozilo bilo meta. Takođe, Taso Jovanović je tada ispričao da je mu je zapaljen i automobil ispred zgrade u kojoj živi.

Pročitajte još

Ljekari mu se bore za život

Ponovo u centar pažnje crnogorske javnosti dospio je ovaj Cetinjanin 2015. godine kada je osumnjičen da je oko podneva ispred Osnovne škole „Njegoš“ u ovom gradu, pucao na sugrađanina N. P. Nijedan metak nije pogodio metu, a naredne godine protiv njega je podignuta optužnica.

Tokom 2017. godine Taso Jovanović je bio meta velike akcije crnogorske policije koja je tada krenula u borbu protiv organizovanog kriminala. Izvršili su pretrese na 21 lokaciji u Podgorici i Cetinju. Tada su zaplijenjeni oružje, narkotici, skupocjeni automobili i velika količina novca.Taso Jovanović uhapšen je početkom 2019. godine jer je dva meseca ranije pucao ponovo na istu osobu N. P, a ranio i A. J. Za njim je prvo bila raspisana poternica zbog pucnjave koja se dogodila 5. novembra, a dvojica muškaraca su odmah prevezena u Klinički centar Crne Gore. On se sam predao policiji, priznao krivično delo i osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora, prenosi Nova.

Doktor cetinjske Bolnice „Danilo I“ Predrag Milošević ranije danas je novinarima rekao da je Cetinjanin Taso Jovanović teško povređen i da mu se ljekari bore za život.

-Trojica su hospitalizovana u cetinjskoj bolnici. Dragan Roganović je dovezen bez vitalnih parametara i pokušali smo da ga intubiramo, ali bilo je kasno. Imao je povrede i pluća i glave i podlegao je – kazao je Milošević.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu