Magazin

(VIDEO) "Prestanite da nosite uske pantalone, k'o helanke" Otac Predrag Popović ODRŽAO LEKCIJU muškarcima

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve otac Predrag Popović, na svojim društvenim mrežama redovno priča o različitim aspektima života, a posebno se bavi porodicom i brakom.

Predrag Popović
FOTO: DOK ANĐELI SPAVAJU / YOUTUBE/SCREENHSOR

Otac Predrag Popović ističe da je vrlo često riječ o odnosima koji su na neki način poremećeni i gdje su se tradicionalno priznate muške i ženske uloge izmiješale.

Muškarci, tražim da budete vitezovi i da prekinete nedolično da se ponašate, slabo i mlitavo i da nosite one uske pantalone k'o helanke. Ponašajte se kao alfe, tako razmišljajte i tako djelajte. Budite muškarci na koje svi mogu da se oslone i vaši prijatelji i vaša rodbina. Takve muškarce žene će voljeti i otimaće se za njih. Žene su sada brojnije nego muškarci, a kada uzmemo u obzir koliko muškarci nisu muškarci, ispada da su one same – rekao je otac Predrag u izlaganju koje je podijelio i na svom Instagramu.

– Ukoliko žena vidi da ti znaš šta hoćeš u životu, da imaš pravac, ne moraš da budeš lijep, ti ćeš nju da privučeš. Ne treba ti skup automobil, sa takvim automobilima zna se šta se privlači. Žena traži sigurnost, kada ti imaš pravac u životu, ona onda zna da može da računa na tebe i da joj ti budeš oslonac, a i ona tebi. Ona tada zna da može da bude tvoj suvozač, kopilot – dodao je Popović.

Pročitajte još

– Ona mu prišla on stidan, on se složio, oni se zabavljaju, ona kaže ajde lijevo, on lijevo, ona pita šta će da jedu, on prepusti njoj sve odluke. Dođe brak, on čeka njenu komandu i onda dobiješ ženu koja je isfrustrirana. Dođu mi onda žene kada se vjenčaju i žale se na muža da sve prepuštaju njima i da se iza njih kriju, ali onda je kasno. Ili djevojka koja vidi da joj je momak nasilan, da voli da tuče druge, pa se onda žale na njih u braku da su siledžije. Sve to se vidi i prije braka – kaže sveštenik Predrag Popović.

– Ne sviđa mi se takođe i što mnogi žive u vanbračnim zajednicama. Imaju djecu, a tamo piše da su rođena van braka. Kao papir nije važan, pa važan je. To je jedan zavjet Bogu – objasnio je sveštenik, prenosi Nportal.

Takođe je nedavno gostujući na RTS istakao je da je ljubav najvažnija u svakom segmentu našeg života, kao i da danas živimo u društvu koje podilazi našem egu i koje nas čini samo lijenima.

– Čovek treba da prećuti ženi! I muž ženi i žena mužu! Jedino je ljubav važna. Recept za ljubav je jedan jorgan i hladna soba. Da osjete bliskost. Kada je soba hladnija, ti se posvađaš sa ženom ali kada je hladno, vi se opet zbližite. Što bi rekao naš narod – jorgan miri sve – rekao je otac Predrag.

Istakao je da je ljubav najvažnija i da otuđenje više nije proces, nego je konačna stvar.

– Podilazi se našem egu, sve nam je dostupno! Mi se otuđujemo, telefoni su nas unakazili. Majci sam zabranio da koristi telefon u kući. Ja joj oduzmem telefon da bi sjedila sa nama. Ne možete telefon koristiti u kuhinji za stolom, ne možete ga nositi u kupatilo! Najvažnije je da ograničimo sebe, pa onda i djecu! Moramo im davati alternativu, rekreacije… Nedjeljnom na liturgiju, prošetamo, porazgovaramo, okrepićemo se i ta porodica će ući u još jednu nedjelju borbe – objasnio je otac Predrag Popović.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu