Hronika

"VIDIO SAM PATIKE NA ULICI I ZETA U JARKU" Povrijeđeni muškarac ispričao sve detalje UŽASA NA PUTU

U subotu ujutro na putu Niš-Doljevac u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradao je 50-godišnji Ekrem, dok je njegov sin Kristijan zadobio teške povrede ekstremiteta. Deda Nezir Alimanović ima lakše povrede, ali kaže da to što je video, nikako ne može da zaboravi.

"VIDIO SAM PATIKE NA ULICI I ZETA U JARKU" Povrijeđeni muškarac ispričao sve detalje UŽASA NA PUTU
FOTO: B.J./RAS SRBIJA

U blizini Niša, zbog kvara na automobilu, zaustavili su se kraj puta Nezir, njegov zet i unuk. Pokušali su da gurajući startuju automobil.

Nismo mogli da upalimo, a ovog koji je naišao na nas nismo ni vidjeli, samo sam čuo kada je moj zet rekao: “Kristijane”. Poslije toga sam pao – prisjeća se Nezir.

Na mjesto nesreće, kako kaže, prvo je došla policija.

– Nisu mogli da priđu zbog jarka koji je bio uz put. Video sam sinovljeve razbacane patike, dok je zet Ekrem ležao u jarku. Počeo sam da plačem i kukam! Ekrem je ležao nepomično sa savijenom nogom i sav u krvi! Počeo sam da ga dozivam: “Ekreme, zete, Ekreme, zete”, ali mi nije odgovarao – kaže nesrećni Alimanović.

Nažalost, Ekrem je na licu mjesta ostao mrtav, dok je njegov sin zadobio teške povrede.

– On je ostao u bolnici, operisan je, a noga mu je u gipsu – rekao je Nezir.

Kaže da je doživeo tešku tragediju koju neće moći da zaboravi.

– Bolje da sam ja otišao nego moj zet! Moje vrijeme je prošlo – govori Nezir drhtavim glasom.

Inače, vozač BMW koji je naletio na zaustavljeno vozilo pored puta uhapšen je i biće priveden Višem javnom tužilaštvu. On je vozio sa 2,8 promila alkohola, prešao u lijevu stranu i direktno se sudario sa parkiranim vozilom. Morali su da intervenišu i vatrogasci, kako bi došli do tijela nastradalog Ekrema.

– Ubio je mog tasta, a šurjak mi je teško povrijeđen: noga, pršljenovi, kičma, vrat, leđa. Doktori su nam rekli da su mu šanse 50:50 da prohoda – ispričao je Frenad Kurtić, piše Pink.