Društvo

“Vidjećemo kakvi su njihovi pristupi” Počinju razgovori ekspertskog tima BiH i Hrvatske delegacije

Članovi Ekspertskog tima iz BiH danas u Zagrebu započinju razgovore sa hrvatskom delegacijom o namjerama Zagreba da na Trgovskoj gori, u neposrednoj blizini granice, grade odlagalište za radioaktivni otpad i istrošenog nuklearnog goriva iz Nuklearne elektrane "Krško".

“Vidjećemo kakvi su njihovi pristupi” Počinju razgovori ekspertskog tima BiH i Hrvatske delegacije
FOTO: NOVA TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Predsjedavajući Ekspertskog tima iz BiH za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa tom problematikom Emir Dizdarević rekao je da će razgovori biti vođeni danas i sutra, te da će nakon toga imati više informacija o svemu. Znamo šta ćemo tražiti na uvid, a vidjećemo kakvi su njihovi pristupi rekao je Dizdarević, koji je i zamjenik direktora Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH.

Odlazak stručnjaka iz BiH u Hrvatsku dogovoren je nedavno na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca i ministra privrede i održivog razvoja Hrvatske Tomislava Ćorića.

Košarac je tada informisao hrvatsku stranu o jedinstvenom stavu nadležnih institucija na svim nivoima vlasti u BiH da je izgradnja spornog odlagališta u neposrednoj blizini granice neprihvatljiva.

Prihvati notifikacije