Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vidović: Uvođenje igara na sreću u zakonske okvire donijeće budžetu 60 miliona KM

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je večeras da je Prijedlogom zakona o igrama na sreću predviđeno da u budžetu Srpske bude obezbijeđeno najmanje 60 miliona KM, a njegov cilj je unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire.

– Prihod do sada uopšte nije kontrolisan, što će biti promijenjeno. Neophodno je promijeniti Zakon o igrama na sreću koji je na snazi od 2012. godine, jer je došlo do ekspanzije igara na sreću – rekla je Vidovićeva za RTRS.

Ona je istakla da se ovim zakonskim rješenjem želi pojačati i uloga “Lutrije Republike Srpske”.

– Očekujem veliku podršku poslanika u Narodnoj skupštini za ovaj zakon, jer će njime za budžet Srpske biti obezbijeđena dodatna sredstva koja je gubio u proteklom periodu – dodala je Vidovićeva.

Prema njenim riječima, neophodno je uvesti onlajn kontrolu igara na sreću.

– To znači da će priređivači igara na sreću imati svoj računarski sistem da bi u svakom momentu Ministarstvo finansija moglo da provjeri kako se i šta radi – pojasnila je Vidovićeva.

Ona je naglasila da se porez od igara na sreću mora plaćati.

– Želimo biti u skladu sa zemljama u okruženju. Ovim zakonom želimo i da priređivači igara na sreću budu ravnopravni – kaže Vidovićeva.

Ona je napomenula da je potrebno suzbijati sivu ekonomiju u Republici Srpskoj kako bi bila rasterećena privreda.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO