Politika

"VIJEST SAM PRIMIO SA SUZAMA RADOSNICAMA" Stanivuković o Amfilohijevim pohvalama

Ovu vijest sam primio sa suzama radosnicama, jer dobiti ovakvu čast od njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija za mene predstavlja najveću potvrdu ispravnosti borbe za naš narod.

"VIJEST SAM PRIMIO SA SUZAMA RADOSNICAMA" Stanivuković o Amfilohijevim pohvalama
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo narodni poslanik Draško Stanivuković, nakon što je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao da ga treba javno odlikovati zbog njegove časnosti.

– Njegovo visokopreosveštenstvo, mitropolit Amfilohije svojim djelima je pokazao pravo značenje pojma “Uvijek biti uz svoj narod’” i svima nama ličnim primjerom otvorio put kojim treba da idemo – poručio je Stanivuković, saopšteno je iz PDP.

On dodaje da kao Srbin pravoslavac ima dužnost da se bori za narod, vjeru, ali da ta borba uvijek bude puna ljubavi i razumijevanja prema svakom drugom čovjeku, narodu i vjeri.

Pročitajte još

– Кao što bih razumio borbu muslimana za džamiju, katolika za katedralu, tako i nama niko ne smije oduzimate pravo da se borimo za naše svetinje i naš narod gdje god bio. To je naša dužnost i treba da je služimo časno – zaključuje Stanivuković.

Podsjećamo, Amfilohije je poručio da su crnogorske vlasti pozivale u posjete i proglašavali počasnim građanima funkcinere sa tzv. Kosova koji su bruka čestitog albanskog naroda, a protjerali mladog poslanika Draška Stanivukovića kojeg će on lično odlikovati.