Sport

VILANDER ODUŠEVLJEN "Ne znam šta je Đokovića poguralo ka pobjedi"

Stručni konsultant Eurosporta Mats Vilander, baš kao i njegova koleginica Barbara Šet, oduševljen je trijumfom Novaka Đokovića nad Tejlorom Fricom.

VILANDER ODUŠEVLJEN "Ne znam šta je Đokovića poguralo ka pobjedi"
FOTO: DEAN LEWINS/EPA

Srpski teniser je uprkos velikim bolovima i povredi, savladao Amerikanca sa 3-2 u setovima.

Vilander ne zna šta je to tačno „poguralo“ Novaka ka pobjedi.

– Stvarno ne znam. Trebalo mu je dva seta, treći i četvrti da vidi šta može, šta ne može. Ta pauza mu je pomogla kada su navijači napustili tribine zbog policijskog časa, te pilule su mu pomogle, trebalo im je vremena da počnu da djeluju. Malo istezanje, masaža… Treba udarati lopticu, pogađati vinere. Na kraju je igrao dobro – rekao je Vilander i dodao:

– Na 2-0 i 1:1 kada je proklizao, to je uticalo na njegov desni kuk. A onda je povreda počela da se pogoršava. Desna noga je jako važna. Nešto se dogodilo. Adrenalin. U bolovima je Novak, to je evidentno.

Novak je poslije meča rekao da još ne zna da li će moći na megdan Milošu Raoniću.

– Zabrinjavajuće, reakcija Novaka na kraju je pozitivna stvar. Ona znači “Dobio sam ovaj meč, prošao sam, mogu da sredim ovu povredu”. Ona daje nadu za svlačionicu i za žrijeb. Miloš Raonić misli “A, Novak je malo povrijeđen”. Drugi Srbin, Lajović, igra protiv Zvereva. I drugi se nadaju – zaključio je Vilander, objavio je B92.