Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Violinom proslavlja Banjaluku u svijetu: Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ugostio umjetnicu Jovanu Raljić

Kultura
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas Jovanu Raljić, violinistkinju iz Banjaluke koja postiže zapažene rezultate u Beču, gdje je trenutno na master studijama, ali i na drugim scenama Evrope.

Talić je istakao je rekao da je Raljićeva ambasador kulture grada Banjaluke i RS.

-Jovana Raljić svojim znanjem i kvalitetom u najboljem svjetlu predstavlja naš grad na evropskoj muzičkoj sceni. Nadam se da će se naša saradnja koju smo danas uspostavili nastaviti i dalje, jer umjetnici poput Jovane, najbolje afirmišu Banjaluku na njenom putu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Jedna od ideja nam je da iniciramo nastupe naše umjetnice u gradovima partnerima –  istakao je Talić.

Raljićeva se zahvalila na podršci koju Grad pruža ne samo njoj, nego umjetnicima uopšte.

-Radosna sam kad vidim da moja Banjaluka u kojoj sam odrasla i načinila prve muzičke korake vodi računa o svojim stvaraocima. Vidim da Gradska uprava i Skupština grada stalno idu uzlaznom putanjom i na to sam ponosna i kad sam u Austriji ili bilo gdje. Rado ću se odazvati i na sve pozive iz mog grada bilo da održim koncert ili radionice, jer želim da dam doprinos kulturnom životu krajiške ljepotice – navela je Raljićev.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO