Svijet

"VIŠE POŠTUJE DRUGU DRŽAVU OD SOPSTVENE" Iz DPS optužuju Krivokapića da je doprinio širenju korona virusa

Demokratska partija socijalista reagovala je zbog prisustva mandatara Zdravka Krivokapića na sahrani patrijarha srpskog Irineja, tvrdeći da Krivokapić više poštuje drugu državu od sopstvene.

"VIŠE POŠTUJE DRUGU DRŽAVU OD SOPSTVENE" Iz DPS optužuju Krivokapića da je doprinio širenju korona virusa
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Krivokapić je odjednom kad je krenuo za Srbiju na sahranu patrijarha Irineja, prihvatio sve zdravstveno – epidemiološke mjere te države, i masku na licu držao sve vrijeme u Beogradu, pokazao je ovim činom da očigledno drugu državu, njene građane i institucije poštuje više nego sopstvenu. Samo tako se mogu tumačiti dvostruki aršini koje ima prema zdravlju građana Srbije sa jedne i građana Crne Gore sa druge strane, ali i prema zdravstvenim radnicima u ove dve države – tvrde u DPS, prenosi Blic.

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Oni su dodali da je mandatar kršio mjere na sahrani mitropolita Amfilohija, prenose Vijesti.

– Samo prije tri nedjelje, na sahrani mitropolita Amfilohija, bili smo svjedoci njegovog neodgovornog kršenja svih mjera i preporuka nadležih državnih i zdravstvenih organa. Čovek koji pretenduje da vodi Vladu Crne Gore nije se obazirao na pozive i vapaje ljekara i nadležnih iz zdravstvenih institucija, koji su upozoravali na moguće posljedice. Na taj način, svojim postupanjem doprinio je da se nakon ovog događaja broj oboljelih od ovog virusa 2,5 puta uveća, a posljedično poraste i broj umrlih – tvrde u DPS.