Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković: Rasterećenjem privrede do većih plata u Srpskoj

Politika
Autor:

Foto: Srna

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Vlada Srpske ide ka rasterećenju privrede i oslobađanju privrednika od nekih nameta kako bi se to pretvorilo u povećanje plata zaposlenima.

– Proteklih sedam mjeseci Vlada je kroz ekspoze i mjere Ekonomske politike tačno trasirala šta u određenom momentu radimo, napravili smo akcioni plan, strogo se pridržavamo tog plana i mi u ovom momentu nemamo nijednu mjeru i nijedno obećanje sa probijenim rokovima – rekao je Višković novinarima uoči susreta sa privrednicima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, donesen je niz zakonskih rješenja, poput Zakona o bankama i Zakona o podsticajima, koji treba da idu na ruku poslovnim subjektima kako bi oni olakšali svoje poslovanje i unaprijedili ga, od čega korist imaju država, privrednici i radnici.

– Vlada i privrednici su na istom putu i u istoj misiji da se unaprijedi poslovni život u Republici Srpskoj i građanima obezbijede veća primanja, penzije, plate i sve ono što treba, kako bi i na taj način zadržali naše ljude na ovim prostorima – istakao je Višković.

On je rekao da su na skupu u Bijeljini okupljeni najeminentniji privrednici iz ove regije kako bi se čulo njihovo razmišljanje, ideje i prijedlozi za unapređenje poslovnog ambijenta.

– Sve što Vlada bude mogla primijeniti, što se može uokviriti u zakonsku regulativu, mi smo spremni da uradimo, jer su možda neki od zakonskih propisa ili neka odredba zastarjeli, nisu više za primjenu ili prave probleme u primjeni – dodao je premijer.

Višković je rekao da Privrednu komoru, privrednike i Udruženje poslodavaca doživljava kao partnere, a na današnjem skupu u Bijeljini predstavio im je rad Vlade u proteklih sedam mjeseci i najavio plan za naredni period.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić rekao je novinarima da je skup premijera i privrednika prilika za sagledavanje mogućnosti za poboljšanje privrednog ambijenta.

– U prva četiri mjeseca bijeljinska regija ima znatno poboljšanu privrednu aktivnost u odnosu na isti period prošle godine, a tome je doprinijela najava izgradnje autoputa i brze ceste na ovom području, kao i podsticaji Vlade Republike Srpske – ocijenio je Gajić.

On je izdvojio značajna ulaganja u prerađivačke kapacitete na području Bijeljine, aktivnosti Vlade na obezbjeđenju navodnjavanja 500 hektara oranica u prvoj fazi, kao i izgradnju drinskog nasipa.

Jedan od učesnika skupa, direktor uspješne firme “Steko centar” Milenko Stevanović, zahvalio je premijeru Viškoviću što je pokazao da je uz privrednike, prati privredni razvoj i bori se da svaki dio Republike Srpske i BiH ima dobar poslovni ambijent.

– Mi želimo da radimo u dobrom privrednom ambijentu i da budemo dio svjetskog privrednog društva – poručio je Stevanović.

Susret premijera Viškovića sa privrednicima bijeljinskek regije održan je u Etno-selu “Stanišići”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO