Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković: Što prije formirati Savjet ministara da bi se PREVAZIŠLI ZASTOJI

Politika
Autor:

Foto: Srna

Na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima političkog i parlamentarnog života Njemačke, Italije, Rusije, Belgije i Slovačke istaknuta je potreba da se što prije formira Savjet ministara kako bi se prevazišli zastoji u sprovođenju procesa u oblasti privrede, ekonomije i evropskih integracija.

Na sastanku je bilo riječi o potencijalima i resursima kojima Republika Srpska raspolaže sa naglaskom na poljoprivredne kapacitete i proizvodnju organske zdrave hrane, energetiku i rudarstvo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tom prilikom je istaknuto da se na ovaj način, poput današnjeg sastanka drugog dana “Jahorina ekonomskog foruma”, mogu uspostaviti novi odnosi i kontakti zarad bolje i uspješnije saradnje u budućnosti.

Višković je rekao i da je Srpska opredijeljena za razvoj informacionih tehnologija, jer se uz primjenu digitalnih tehnologija dolazi do unapređenja razvoja u svim oblastima, što je i jedna od tema “Jahorina ekonomskog foruma”.

Višković je razgovarao sa delegacijom koju čine član njemačkog Bundestaga Valdemar Hert, direktor za spoljne odnose Instituta “Milton Fridman” Alesandro Musolino, počasni senator Parlamenta Flandrije Frenk Krejelman, direktor Fonda progresivne politike iz Rusije Oleg Bondarenko, poslanik Parlamenta Slovačke Jan Maroš, poslanik Parlamenta autonomne oblasti Trentino – Južni Tirol Đakomo Beci, član Evropskog parlamenta (Sardinija, Italija) Đulija Moi i generalni sekretar Evropske asocijacije pokreta nacionalnih partija Valerio Ćineti.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO