Svijet

VISOK NIVO ZARAZE Sve više preminulih i hospitalizovanih, POOŠTRENE ANTI-KOVID MJERE

 U Italiji podaci pokazuju još uvijek visok nivo zaraze, preminulih i hospitalizovanih od korona virusa, piše agencija Ansa.

VISOK NIVO ZARAZE Sve više preminulih i hospitalizovanih, POOŠTRENE ANTI-KOVID MJERE
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

U posljednja 24 sata oko 37 hiljada novozaraženih, što je za četiri hiljade manje nego predhodnog dana, ali je i manje osoba testirano, a 544 osobe su nove žrtve pandemije Kovida-19.

Pokrajina Lombadrija je i dalje na prvom mjestu po broju zaraženih, u jednom danu više od 8.000 novih slučajeva.

U cijeloj Italiji trenutno zaraženih koronavirusom je gotovo 700.000, od kojih 3.300 se liječi na odjeljenjima intenzivne njege.

Pročitajte još

U dvije trećine od 20 italijanskih regija na snazi su pooštrene anti-kovid mjere ograničenja, a to znači zatvoreni su restorani, barovi, prodavnice, izuzev apoteka i trgovina hranom, nije dozvoljeno prelaziti u druge opštine, a među-regionalno kretanje je dozvoljeno samo uz dozvolu, odnosno potvrdu da je neophodno.

Od sinoć u ponoć anti-kovid mjere su pooštrene u pet regija. Kako javlja agencija Ansa u mnogim gradovima, kao Napulju, Firenci i Trstu, građani su prije uvođenja strožijih mjera iskoristili priliku i masovno se provodili i družili, centri gradova su bili prepuni svijeta, barovi i restorani takođe sve do ponoći, kada je stupila na snagu nova mjera ograničenja.