Hronika

Visok vodostaj otežava traganje: Nastavlja se potraga za nestalim dječacima, nulta vidljivost u rijeci pravi dodatni problem

Nastavlja se potraga na Dunavu kod Apatina gdje su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima nestala dvojica dječaka.

Dječaci koji su nestali u Apatinu
FOTO: НОВЕ АПАТИНСКЕ НОВИНЕ - NOVE APATINSKE NOVINE/FACEBOOK/SCREENSHOT

Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić ističe da je potraga za dječacima otežana zbog višeg vodostaja rijeke, kao i zbog nulte vidljivosti.

Dječaci, koji imaju deset i jedanaest godina, nestali su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima kod obale Dunava u Apatinu. Posljednji put su viđeni u blizini Kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag.

Igor Grcić ističe da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dječaka, angažovala sve svoje raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.

– Angažovane su sve raspoložive snage u dijelu obale i priobalja gdje se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja – navodi Grcić.

Pročitajte još

Ukazuje da je trenutno na Dunavu veoma visok vodostaj za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.

– Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi, znači ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu – naglašava komandir Ronilačke jedinice.

Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su djeca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.

Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred ljetnju kupališnu sezonu, piše RTS.

– Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloljetnom djecom da djecu ne puštaju bez nadzora, odnosno da u ljetnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mjesta gdje ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprinijeli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude – apeluje Grcić.

Porodice mole sve one koji su vidjeli dječake ili imaju neke informacije da se jave na telefone 061-1476221 ili u policijsku stanicu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije