Svijet

"Visoka sam 160 centimetara, a vozim mrcinu od 14 tona" Barbara ima 22 godine i radi posao od koga i muškarci ponekad bježe

Umjesto iz kabrioleta ili sa vespe, Barbara Abičić ponosno izlazi iz svog mezimca, odnosno, kako mu tepa "mrcine" teške 14 tona, koliko teži kamion za čijem upravljačom je možete vidjeti tokom putovanja po Hrvatskoj.

"Visoka sam 160 centimetara, a vozim mrcinu od 14 tona" Barbara ima 22 godine i radi posao od koga i muškarci ponekad bježe
FOTO: 24 SATA / FACEBOOK/SCREENSHOT

Barbara Abičić (22) iz Našica u Hrvatskoj, voli kamione od malih nogu, a kako je rekla u razgovoru za portal 24.sata, prije nego što se okušala za volanom svoje grdosije, bila je kuvarica. Međutim, ljubav prema prema kamionima je preovladala u njoj.

– I moj tata vozi kamion, s njim sam stalno bila u blizini kamiona, ali ne znam tačno odakle mi ta ljubav – kaže ona kroz smijeh.

Kaže kako obožava da vozi i da je stalno u vozilu, što je samo pospješilo njenu promjenu zaposlenja.

Pročitajte još

 – Volim da vozim i stalno sam u autu, pa sam odlučila povezati ugodno sa korisnim – priča Barbara.

Njen trenutni drug na drumu, odnosno, kamion kojim upravlja, jeste MAN, težak “tričavih” 14 tona. Kada je vide za volanom, kaže da uglavnom dobija aplauz.

FOTO: 4 SATA / FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: 4 SATA / FACEBOOK/SCREENSHOT

– Svi se smiju, na putu mi aplaudiraju… – kaže Barbara za portal 24.sata.

Ono što mnogima upada u oči na prvom mjestu, jeste njena visina dok se penje u kamion. Naime, Barbara je nešto viša od 160 centimetara, te u kabini “njene mrcine” djeluje kao princeza na zrnu graška.

Barbara je vozačica kamiona: ‘Visoka sam oko 160 cm, a vozim mrcinu od 14 tona’

Barbara je vozačica kamiona: ‘Visoka sam oko 160 cm, a vozim mrcinu od 14 tona’Više na https://bit.ly/2Vrywdb

Posted by 24sata on Sunday, August 1, 2021

Upravo to je suočilo i sa brojnim predrasudama dok je pronašla posao, kod sadašnjeg gazde.

– Moj poslodavac je jedini koji mi je ponudio posao – rekla je ona, dodajući da kad je saznao za njenu ljubav prema kamionima, gazda je bio taj koji je nju kontaktirao, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije