Sudbine

Vjenčali se u kovid-bolnici nakon 46 godina veze: Medicinski radnici bili kumovi i djeveruše (FOTO)

Filip (78) i Patriša (88) iz Velike Britanije iza sebe imaju već 46 godina zajedničkog života, a svoju vezu odlučili su da krunišu brakom i to na nesvakidašnjem mjestu - u Univerzitetskoj bolnici u Koventriju na odeljenju na kojem se Patriša trenutno liječi od Kovida-19.

Vjenčali se u kovid-bolnici nakon 46 godina veze: Medicinski radnici bili kumovi i djeveruše (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vjenčanje je održano nakon što je radnica bolnice Džoana Šekspir na Tviteru zatražila pomoć pri nalaženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovala je obredu, pa je uz kolege bila jedna od svjedoka, piše “Gardijan”.

Jedna od doktorki koja je zaposlena u ovoj bolnici, rekla je da je par planirao da se vjenča po završetku pandemije, ali planove su izmijenili zbog Patrišinog zdravstvenog stanja.

Ovo neobično vjenčanje pojasnio je i portparol Nacionalne službe za zaštitu zdravlja:

Phillip and Patricia’s story began more than four decades ago on the set of a pantomime they were both working on.And…

Posted by UHCW University Hospitals Coventry and Warwickshire on Friday, January 29, 2021

– Možda se nije radilo o venčanju kakvo su zamišljali, ali naše osoblje se jako potrudilo da bi ceremonija postala iskustvo koje neće zaboraviti. Bolničku sobu smo “ukrasili”, pozajmili smo prstenje, doveli medicinsko osoblje za “djeveruše”, ali temelj svega je zapravo njihova bezvremena ljubav. Ovo poslijepodne u našoj bolnici sigurno nećemo zaboraviti. Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni hor ni buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi.

Svi zaposleni Univerzitetske bolnice Koventri su Vorikšer Filipu i Patriši poželjeli sreću, a Džoana Šekspir je na Tviteru napisala da je “jako srećna što je učestvovala u organizaciji”.

Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a NHS objavio fotografije venčanja na Fejsbuku, i hiljade građana čestitalo je paru, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije