Hronika

"Vjerovatno su mu se ruke izmakle" Tinejdžer radio zgibove i slomio vrat, porodica slomljena

Učenik (16) jedne srednje škole iz Prokuplja, nastradao je nesrećnim slučajem, dok je radio vježbe na spravi za zgibove u pomoćnom objektu porodične kuće i prilikom pada slomio vrat.

Čovjek u uniformi Hitne pomoći
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Neutješni roditelji jedva su smogli snage i kroz suze ispričali šta se desilo kobnog dana.

Tragedija se dogodila subotu, oko 19.30, kada su nesretni roditelji i pronašli njegovo tijelo u improvizovanoj teretani koju je mladić napravio.

Otac dječaka kaže da je volio život.

Pročitajte još

– Taj dan bio je veoma veseo, raspoložen, kao i uvijek. Bio je vedro dijete, nikad nije imao nikakve crne misli. Pričali smo o svim stvarima, nije postojalo nešto što nije smio da nam kaže. Vaspitali smo djecu da zajedno rješavamo probleme i da smo im mi najveći prijatelji – objašnjava on.

Kako ističe majka dječaka, njen sin nije mnogo mario za školu, ali je znao da je mora završiti.

– O školi smo često pričali. To je bila nezaobilazna tema svih roditelja. Govorio je kako ide na vrijeme i ne izostaje, ali da ima nekih loših da će ih popraviti i završiti razred. Rekla sam mu taj dan prije nego što je otišao da vježba: “Završio si školsku godinu. Ako, možda, ima loših ocjena, ne treba da utiču na tebe, popravićeš…” – prepričava neutješna majka posljednji razgovor sa sinom.

To veče rekao mi je da ide da vježba, da radi zgibove. Vodio je računa o tijelu i bio u treningu. Imao je u jednom objektu koji je u dvorištu naše kuće improvizovanu teretanu, gdje je držao sprave za vježbanje. Tu je bila i šipka za zgibove. Baš na toj šipki dok je vježbao, vjerovatno su mu se ruke izmakle, pa je bradom, odnosno vratom, pao na šipku i slomio vrat. Tako je nastradao… – kroz plač kaže majka, piše Telegraf.

Koliko je tinejdžer bio voljen, dokazuje i činjenica da ga je na vječni počinak ispratila cijela škola. Sahrani na seoskom groblju prisustvovala je i uprava škole i razredni starješina nastradalog dječaka.

Bio je druželjubiv, imao je mnogo prijatelja

Nakon ove nesreće selom se pronio glas da je dječak podigao ruku na sebe zbog loših ocena. Za te priče i roditelji i škola rekli su da nisu tačne.

– Ovo je bio nesrećan slučaj. Bilo nam je bitno da završi školu, a on je prošao razred, tako da sve što kažu nije tačno – navodi majka.

Ovim povodom oglasila se i škola.

– On je bio komunikativan i druželjubiv. Imao je mnogo prijatelja u školi, kako među svojim vršnjacima tako i među učenicima starijih razreda. Učenik nije izostajao s nastave i imao je primjereno vladanje. Prvi razred je završio s dobrim uspjehom – saopštila je škola.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije