Hronika

Vjeruje se da je ovo izazvalo požar: Stanari zgrade gdje je nastradala baka još u šoku (FOTO)

Nastradala baka je bila strastveni pušač. Moguće da je cigareta izazvala požar - ovako komšije objašnjavaju kako je došlo do vatrene stihije u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život.

Vjeruje se da je ovo izazvalo požar: Stanari zgrade gdje je nastradala baka još u šoku (FOTO)
FOTO: UROŠ ARSIĆ/RINGIER

Do požara je došlo u ranim jutarnjim časovima, odnosno oko pola 6 kada su komšije sa trećeg sprata primjetile veći požar kod starijeg bračnog para koji se nalazio ispod njih, saznaje Blic.

– Primjetili smo veliki dim i odmah smo se spustili i alarmirali komšije. Polupokretna baka spavala je u jednoj sobi, a njen muž nije u tom momentu bio pored nje. Ona je izgleda pokušala sa izađe iz sobe, međutim, ona je, izgleda, pala tik isped vrata. Tek dosta kasnije uspjeli su da ih otvore i izbave je odatle, kada je već bilo jako kasno – pričaju komšije.

Vatrogasci su, kako kažu stanari, ubrzo došli i ugasili požar, a starija žena je, za koju misle da ima blizu sedamdeset godina, nažalost, izgubila život.

– Njen suprug je sada dobro. Imaju jednog sina, koliko znamo, on je bio ovdje prošle nedjelje, a inače živi u inostranstvu – govore stanari i dodaju kako sem nastradale gospođe iz njihove zgrade nema drugih povrijeđenih osoba, osim onih koji su se nagutali dima.

– Željeli bismo da se posebno zahvalimo vatrogascima i da kažemo kako izvanredno obavljaju svoj posao. Čitava njihova ekipa je bila jako ljubazna. Moja majka je takođe jedna od tih koje su se nagutale dima, ali koja je upravo zahvaljujući vatrogascima na vrijeme izbavljena iz zgrade i spašena – priča jedna od stanarki.

Podsjetimo, u ranim jutarnjim časovima u stambenoj zgradi koja se nalazi na Ceraku izbio je veliki požar u jednom stanu na drugom spratu te zgrade.

Muž je pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali zbog vatre i dima nije uspio.

Kako su tada mediji prenijeli, vatru je gasio 21 vatrogasac, a na terenu su bila čak 5 vatrogasna vozila.

Na licu mjesta došla je i Hitna pomoć koja je ukazala pomoć stanarima koji su se usljed požara nagutali dima, dok je na licu mjesta bila i policija kao i istražni sudija.

Prihvati notifikacije