Politika

“VLADA IMA NIZ MJERA” Dodik poručio da će povećanje plata i penzija pomoći socijalno ugroženima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će najavljeno povećanje plata i penzija za 10 odsto za maj pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u Republici Srpskoj i da se svakodnevo radi na tome da se pomogne raznim mjerama.

“VLADA IMA NIZ MJERA” Dodik poručio da će povećanje plata i penzija pomoći socijalno ugroženima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vlada Republike Srpske ima niz mjera. Svaki dan sve i jednu inicijativu koju dobijemo ili čujemo da neko radi u okruženju ili negdje u svijetu pokušavamo da ubacimo u naš model, vidimo da li može biti primjenjiv, da je socijalno odgovorna i stabilizacijska mjera, a ne da je neki avanturizam – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući podatak da je trećina poslanika u parlamentu Republike Srpske promijenila stranački dres, Dodik, koji je i lider SNSD, rekao je da će sve to riješiti izbori.

Pročitajte još

On je napomenuo da je SNSD, kao partija, uporno tražila da mandat pripadne stranci, što je sasvim normalno, jer stranka i vodi izbore, te ukazao da je važno ko su pojedinci na izbornim listama i priča oko političke korupcije bi se smanjila kada pojedinci na taj način ne bi raspolagali mandatom.

Dodik je naveo da to rade i na zapadu i svugdje, te da toga možda kod nas ima malo više nego što je uobičajeno, jer smo društvo koje se demokratski konstituiše.

– Nećemo imati ponovo situaciju da stranke upravljaju mandatima, nego će to pojedinci. Ne treba imati iluzije da se i poslije izbora neće dešavati slične stvari – istakao je Dodik.

On je rekao da oni koji pričaju u BiH kako to treba dolaze iz SAD gdje imaju dvije političke partije demokrate i republikance, dok se za predstojeće izbore u BiH ukupno prijavilo 105 političkih subjekata.

– U SAD nikada nije prošla treća partija, samo dvije, je li to partokratija ili demokratija. U BiH, kada se pojavi 105 političkih subjekata, onda je to za njih “diktatura Milorada Dodika” ili nekoga drugog, što je neprihvatljivo – zaključio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije