Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vlada RS i Kabinet predsjednika: Ivanićeve tvrdnje o “seriji pisama” su klasična prevara i obmana javnosti

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na kraju mandata obmanjuje javnost pričom da se institucijama i vlastima Republike Srpske obraćao serijom pisama u kojima je tražio njihove stavove o pojedinim pitanjima, što je klasična prevara, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

-Istina je da je Ivanić iz kabineta predsjednika Republike više puta bio upozoravan i pitan o pojedinim temama, ali da je on samoinicijativno uputio, kako kaže, seriju pisama na adresu predsjednika to je prevara. Ne može sada, nakon četiri godine ignorisanja institucija Srpske da obmanjuje javnost da ga je interesovao stav Republike Srpske, kada nije – rekli su Srni u kabinetu predsjednika Republike nakon Ivanićevog nastupa na ATV gdje je tvrdio da je na adrese institucija Republike Srpske i vlasti uputio seriju pisama u kojima je tražio njihove stavove, ali da nije dobio odgovore.

Srna je i u Vladi Republike Srpske dobila sličan odgovor.

-Iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH za četiri godine stizalo je veoma malo pošte na adresu Vlade i nije nam poznato na koje adrese je Ivanić slao, kako reče, seriju pisama, ali na adresu Vlade Republike Srpske nije, i smatramo nekorektnim da svoju političku samovolju pokušava da sakrije kroz takve tvrdnje – istakli su u Vladi Srpske.

U odgovoru Srni pojašnjavaju da su četiri godine iz Vlade Srpske uporno upozoravali srpske predstavnike u zajedničkim isntitucijama da ne mogu da donose odluke bez konsultacije sa onima koji će ih provoditi.

-Javnost u Srpskoj je svjedok da su se gotovo svaki put oglušili o naša upozorenja i da je upravo njihova otuđenost od institucija Srpske i naroda koji ih je birao uzrok naših velikih neslaganja – istakli su u Vladi.

Pokušaj Mladena Ivanića da sada stvar predstavni drugačije i u Vladi Republike Srpske i u kabinetu predsjednika Republike vide kao “pokušaj pranja četiri godine mandata jer su suočeni sa činjenicom da u oktobru idu pred birače i u Republici Srpskoj koju su četiri godine zaobilazili”.

Ivanić je za ATV rekao da saradnje sa institucijama Republike Srpske nije bilo, ali ne zato što on to nije htio, već zato što to, kako kaže, nije htjela vlast u Banjaluci.

-Imam seriju pisama u kojima sam se obraćao vlastima i institucijama Srpske da mi daju stavove i nisu dali. Ja sam svoj doprinos dao – tvrdi Ivanić, prenijela je ATV.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO